• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Davutoğlu: PKK’nın bilinen bütün sığınakları yerle bir edildi

Davutoğlu:  PKK’nın bilinen bütün sığınakları yerle bir edildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda konuştu

Başbakan Davutoğlu, “Silahlar bırakılana kadar, o gruplar Türkiye’yi terk edene kadar, DEAŞ bitirilene kadar operasyonlar devam edecek. Kimse hayal görmesin” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Saldırılar 78 milyona yapılıyor’

“7 Haziran sonra biz hükümet olarak bu temel ilkeden devam etmeye çalıştık. Balkonda yaptığım ilk konuşmada, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacağımızı ifade etmiştik. 7 Haziran’dan bu yana demokrasi iyi bir savaş vermiştir.

“Hemen CHP ile MHP, HDP ile görüştüm. Birden demokrasimize güvenliğimize ve Türkiye’nin geleceğine darbe vurmak isteyen şer odakları harekete geçti. Bazıları bu yaşananların arka planını bilmiyormuş gibi bizi erken seçim yapmak istiyormuşuz gibi suçluyorlar. Bu saldırılar 78 milyona yapılıyor.

“11 Temmuz’da KCK ateşkesi bitirdiğini söyledi. 15 Temmuz’da biz HDP ile görüşürken KCK devrimci halk savaşını başlattığını söyledi. 19 Temmuz’da HDP eş başkanı sırtlarını PKK’ya dayadıklarını kamuoyu önünde zikretti. Türkiye’de hükümet kurmak için uğraşırken, bunları biz yaparken birileri yurt dışında demokrasiye darbe vurmak için düğmeye basmış bulunuyorlardı.

“Bu terör örgütleri birbirlerine karşı görünüyor olabilirler ama hedefleri Türkiye’ydi. Kandil’de eğitilen DAEŞ teröristleri ile ilgili bilgilerimiz mevcut. Hani şimdi hükümeti suçlayanlara sesleniyorum, HDP eş başkanlarına sesleniyorum. Operasyonlar 23 Temmuz gecesi başladı ama askerimiz 21 Temmuz’da şehit edildi. KCK 11 Temmuz’da ateşkesi bitirdi. Şimdi barış güvercinliğine soyunanlar bunu görmek zorunda.

‘Üç ayaklı bir saldırı’

“Bizler böyle bir saldırı karşısında tereddüt etseydik, zamana oynasaydık, geçici hükümetiz diye konuyu erteleseydik şimdi Türkiye kaosa sürüklenmişti. Hesap açıktı PKK DEAŞ saldırılarını bahane ederek saldırı yapacaktı, DEAŞ bunları bahane ederek canlı bomba ile ülkeyi kana bulayacaktı. Üç ayaklı bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bunun üç hedefi vardı: demokrasimiz, kamu düzenimiz, uluslararası itibarımız ve ekonomik kalkınmamız. Bu üç ayaklı odaklara karşı operasyona başladık.

“23 Temmuz gecesinde güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat açık ve net: madem Türkiye’ye savaş ilan edilmiş bu iç savaşı ilan edenlerin merkezlerine en etkin şekilde saldıracak, tahrip edeceksiniz. Hepinizin takip ettiği gibi ilk saldırıyı DEAŞ gerçekleştirdiği için birer birer cezalandırdı bütün karargahları, sığınakları tasfiye edildi.

‘Huzur ve demokrasi operasyonu’

“24 Temmuz gecesi ise hem DEAŞ’a hem de PKK mevkilerine karşı operasyon yapıldı. Ben buna huzur ve demokrasi operasyonu diyorum PKK’nın bilinen bütün sığınakları yerle bir edildi. Bunun hesabını bize soracak olanlara sorumuz şudur: Ceylanpınar’da uyurken şehit edilenlerin katillerine sorun, çözüm sürecini istismar edenlere söylüyoruz, bizim irademiz sabitti. Ama istismar edilerek polislerimiz evlerinde öldürülecekse, esnafımız kepenk baskısı altında olacaksa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz. Eğer çatışmasızlığı ilan etmek kamu düzenini yok saymaksa, seçim döneminde mezralara gidip tehdit savurmaksa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmiyoruz.

‘Kimse hayal görmesin’

“Ama çatışmasızlık bütün silahları bırakmaksa, silahlı unsurların geriye çekilmesiyse işte o zaman çatışmasızlık, çözüm süreci bir anlam taşır. Silahlar bırakılana kadar, o gruplar Türkiye’yi terk edene kadar, DEAŞ bitirilene kadar operasyonlar devam edecek. Kimse hayal görmesin.

“HDP eş başkanı tekrar çatışmasızlık dönemine gidelim dedi. Sizler oylarla TBMM’ye geldiniz, silahlı mücadeleyi savunarak bir yere gelmediniz. Siz bunu nasıl savunursunuz? Nasıl parlamentoda varken sırtımızı terör örgütüne dayadık diyebilirler?

1302 gözaltı

“Siyasi irademizden emin olunuz. Sadece sınır ötesinde DEAŞ ve PKK kamplarını yok etmedik, Türkiye’nin bütün şehirlerinde 23-24-25 Temmuz gecelerinden bu zamana kadar her an terör yapma tehlikesi yapanlara karşı huzur operasyonları yapıldı. 1302 terör zanlısı gözaltına alındı.

“Sokaklarımız bir daha yüzlerini maskelerle kapatan vandalların yeri haline gelmeyecek. Gazi mahallesinde, Ok Meydanı’da emin olacaktır, güvenlik ve kamu düzeni teminat altına alınacaktır.

Büyük Barış Yürüyüşü

“Özgürlük ve güvenlik arasındaki ilişki doğru ele alınmalı. Türkiye’de eylem yapma hakkı vardır. İstanbul’da 8 meydanda herkes istediği mitingi yapabilir. Ama daha valiliğe bile başvurmadan, bir gece şiddet yanlısı odaklar tarafından Tepebaşı’ndan Aksaray’a kadar yürüyeceğiz derse bu gösteri yapma hakkı değil kamu düzenini ihlaldir. Neden çünkü aynı saatlerde aynı yerde başkaları da eylem yapmaya kalksa kaos oluşur.

“Onun için geçtiğimiz Pazar günü yapılan çağrılara karşı koyduk. Kobani olaylarından sonra TBMM’de kabul edilen iç güvenlik yasasında açık bir şekilde yüzünü kapatanın terörist sayılacağını söyledik. Özgürlükler teminat altındadır herkes gösteri miting, toplantı yapabilir. Hiç kimsenin vatandaşların huzurunu bozacak şekilde gösteri yapma hakkı olamaz. “

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89