• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Davutoğlu: Gümrüklerdeki sebze ve meyve geri çekilecek

Davutoğlu: Gümrüklerdeki sebze ve meyve geri çekilecek
Kıbrıs ziyareti sırasında bir televizyon kanalına konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ihracatçılar ve turizmciler için alacakları tedbirleri yakında kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Rusya’nın 1 Ocak’tan itibaren Türkiye’den yaş sebze meyve ithalatını yasaklaması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, gümrüklerde bekletilen meyve ve sebzeyi bozulmadan geri çekeceklerini söyledi.

Davutoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, ilk önlemlerden birinin Rus gümrüklerinde bekletilen meyve ve sebzeyi bozulmadan geri çekmek olacağını ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, bunları başka pazarlara sevk etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Davutoğlu, “Yaş sebze için pazar sıkıntısı yok. Başka yere de satar, bunun tedbirlerini alırız. Türkiye’nin coğrafyasında olan bir ülkenin kapısı kapanmaz,” dedi.

Ekonomik ambargoları ‘ters tepen bir silah’ olarak nitelendiren Davutoğlu, “Hedef alan tarafı da zarara sokar,” dedi.

İhracatçıların hiçbir şekilde paniğe kapılmamasını isteyen Davutoğlu, afet durumlarında olduğu gibi zarar görenlere devlet yardımlarının gündeme gelebileceğini kaydetti.

‘Yargılama tutuksuz olmalı’

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin de konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Dündar ve Gül’ün haberi için ‘şeref madalyası’ deniyor. O olayın muhataplarından biri benim. Tahran’da mülteci kampındaydım. Türkiye ile ilgili pozitif bir hava oluştu. Ben toplantı yaparken ‘MİT TIR’ları’ olayı oldu. Bir gün sonra da Cenevre’de Suriye görüşmelerine katıldım. Bütün ülkeler Suriye rejimine yüklenirken Suriye Dışişleri Bakanı, gazete haberlerine dayanarak ‘Teröristleri besliyorsunuz’ dedi. O hain çete Suriye Dışişleri Bakanı’nın eline bunu verdi. Böyle bir olayı planlayan zihniyet Türkiye’ye ihanet etmiştir. Açık bir şekilde planlanmış, DAEŞ ile işbirliği yapan bir ülke görünümüne sokma çabası var.”

Söz konusu haberlerin suç olup olmadığına mahkemenin karar vereceğini kaydeden Davutoğlu, yargılamanın tutuksuz olması gerektiğini ve hükümet olarak soruşturmaya hiçbir şekilde müdahalede bulunmadıklarını söyledi.

Demirtaş’a eleştiri

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ifadelerini bir kez daha eleştiren Davutoğlu, “Sayın Demirtaş her olay olduğunda suçluyu anında ilan ediyor. Anında bir kalıp ile devleti suçlayan, demokratik siyaset çizgisini aşan ifadeler kullanıyor.  O teröristler de orada çatışma çıkarmasaydı, Tahir Elçi orada hayatını kaybeder miydi? O yüzden müsebbibi PKK’dır diyorum” diye konuştu.

“Burada hiçbir şey bizim tarafımızdan gizli kalmaz,” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ama bir şeyler açıklanamazsa bunun sorumlusu orada delilleri yok etmeye çalışan terör örgütüdür.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89