• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Davutoğlu: 'Akacak kandan Demirtaş sorumlu olur'

Davutoğlu: 'Akacak kandan Demirtaş sorumlu olur'
Davutoğlu, güvenlik paketinin yasalaşmaması için "gerekirse eylem yapacağız, kıyameti koparacağız" diyen Demirtaş'a tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik paketinin yasalaşmaması için "gerekirse eylem yapacağız, kıyameti koparacağız" diyen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki gösterdi: Bu açıklamadan sonra akacak kandan Demirtaş sorumlu olur.

Başbakan Davutoğlu, Polonya ziyareti dönüşü uçakta açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Bugün gazetesine verdiği röportajda, güvenlik paketiyle ilgili "Karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız, mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız" açıklamasına de sert tepki gösterdi:

"Sorumsuzca yapılan bir açıklamadır. Halkın güvencesi hükümetin elinde, halkın huzuru için bu paket çıkarılıyor. Güvenlik paketinde bir geri adım sözkonusu olmayacak. Bu açıklamadan sonra dökülecek kandan Demirtaş sorumludur, sokak huzurunu eşkıyalara terk etmeyiz. Kamu güvenliği Selahattin Demirtaş'a da lazım."

İmralı'ya giden HDP heyeti ile Selahattin Demirtaş arasında söylem farklılığı olduğunu belirten Davutoğlu, "Önce kendi aralarında karara varsınlar. 'Tavşana kaç tazıya tut' mu diyorlar, eğer böyleyse sorun var." değerlendirmesi yaptı.

Çözüm süreci

Çözüm sürecini halkın sahiplendiğini savunan Davutoğlu, rahatsız olanlara rağmen kararlı olduklarını söyledi. Davutoğlu, Pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüşen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "hükümet berrak olmalı" çağrısını da değerlendirdi. Davutoğlu, "Çözüm süreci ile ilgili zihnimiz berrak, hiçbir tereddüt yaşamadık." dedi.

Demokratikleşme adımları atılırken birilerinin silah kullanmasını kabul edemeyeceklerini söyleyen Davutoğlu "Demokratikleşme konusuda her türlü talebe açığız, şiddeti ise önlemeye kararlıyız" dedi.

Demirtaş ne demişti?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Demirtaş Bugün gazetesinden Seda Şimşek’in sorularını yanıtlamıştı.

Demirtaş güvenlik paketini eleştirerek yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceklerini söyledi.

“Kobani olayları bahane edilerek çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumsal muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Özellikle Cumhurbaşkanı’nın uykuları kaçıyor.

“Bin 150 oda yapılmış ama hiçbirinde rahat uyuyamıyor. Dışarıda sokak bu kadar sıcak ve hareketliyken, her zaman patlamaya hazırken sarayda rahat uyuyamıyorsa bunun tedbirini almak isteyecek.

“Bu yasa onun yasası. Hem Meclis’te karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız. Yasa çıkarsa değişmesi için mücadele yürüteceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89