• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 15 °C

Davutoğlu: 3 günlük ulusal yas ilan edildi

Davutoğlu: 3 günlük ulusal yas ilan edildi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaşanan katliam sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

" Bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Türkiye ateş çemberi içerisinde istikrarını koruyan örnek bir ülkedir. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. 

Bu saldırının acısını hissetmeyen, hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Sandıklara giderken böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi demokrasiyi hedef edinmiştir. Bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu saldırıda hayatını kaybedenler için 3 gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. Bugün Ankara'da siyasi görüşleri ne olursa olsun, gösteri yürüyüşü yapan vatandaşlarımızdan 86'sı hayatını kaybetti. Bu saldırının 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine yönelik güçlü emareler var.

Bu saldırı kimin tarafından yapılmışsa, hangi örgüt desteklemişse  gereken yapılacaktır. İntikam dili kullananlara karşı birlik ve beraberliğimizi koruyacağız. Gelin hep beraber teröre karşı omuz omuza verelim.

Siyasi liderlere birçok vesileyle yaptığım çağrıyı bir kez daha yineliyorum. Suruç saldırısından bu yana her türlü terör tehdidini hep beraber yaşadık. Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu çerçevede sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi planlıyorum.

İntikam dili kullanmak kimseye yakışmaz. Gün bir araya gelme günüdür. Buradan siyasi parti liderlerine AK Parti Genel Başkanı olarak hitap etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak siyasi partilere demokrasimizi korumanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Medyamıza özellikle her zaman terör olaylarına karşı duyarlı tavrını takdir ettiğimiz medyamıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bugünlere birçok görüntü sanal ortamda internet ortamında ortaya atılabilir. Bunlara karşı toplumsal duyarlılık çerçevesinde ortak adım atalım.

Uluslararası toplumu da Türkiye ile dayanışmaya bir kez daha davet ediyorum. Gün uluslararası toplumda dayanışma günüdür. Bu yaşadığımız acı olay, omuz omuza vermemize vesile olur. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum."

'Demirtaş'ın yaptığı açık tahrik'

“Sayın Demirtaş’ın sorumsuz açıklamalarını okuyunca, zor günlerde herkesin yüzündeki maskenin nasıl düştüğünü gördük. O, bu günlerde ortak kader dili kullanmak yerine; ‘devletin halka saldırısıdır’ diyor. Bizim gibi ‘ülkenin birliğine, beraberliğine saldırı’ demiyor.

Şehit edilen onca asker ve korucumuz, PKK’nın öldürdüğü siviller varken, bu saldırıyı yapanlar konusunda devleti mesul göstermek açık bir tahriktir. Halkımıza bu tahrike kapılmama çağrısında bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Sayın Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir.”

'Çok kapsamlı terör saldırısı'

"Daha çok DHKP-C bağlantılı bir canlı bomba İstanbul'da yakalandı, bir başka canlı bomba da Ankara'da, özellikle yargı mensuplarına yapılacak bir saldırı hazırlıkları içinde yakalandı. Bütün bunlar bize, çok kapsamlı bir terör saldırısının Türkiye'yi hedef aldığını gösteriyor. Tek boyutlu, tek eksenli, bir gruptan sadece kaynaklanan değil değişik grupların terör saldırılarıyla Türkiye'deki istikrar, ülkemizin demokrasisi tehdit edilmek isteniyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89