• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Çocuk kanalı operasyonu canlı verdi!

Çocuk kanalı operasyonu canlı verdi!
İstanbul merkezli operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunun 32 kişiden 23'ü gözaltına alındı.

İstanbul merkezli operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunun 32 kişiden 23'ü gözaltına alındı.

Soruşturmada aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 37 kişi hakkında gözaltı kararı var. Ancak 5 kişi zaten başka soruşturmalar çerçevesinde tutuklu. Geriye kalan 32 kişiden 23 kişi gözaltına alındı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı var. Ekrem Dumanlı ilerleyen saatlerde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirildi.

54103

Şüphelilerin gözaltı gerekçesi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kiiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları..."

Soruşturma evrakında hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Karaca ve Dumanlı'nın yanısıra Fahri Sarrafoğlu ile Nuh Gönültaş da bulunuyor.

Ergenekon ve Şike'yi yürüten müdür teslim oldu

Gözaltı listesinde olan Eski İstanbul Organize Şube Müdürü ve Siirt eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu teslim oldu. Ekizoğlu, Ergenekon ve Şike operasyonlarını da yürütmüştü.

Tunceli, Mardin ve Şırnak'ta da 1' komiser 3 polis gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binası oldu. Polis burada toplananların protestoları arasında binaya girdi. Polisle protestocular arasında kısa süre itişme oldu. Polisler kısa süre sonra evrak eksikliği nedeniyle binadan çıktı.

Dizi yapımcısı gözaltında

Samanyolu TV'nin Sungurlar ve ‘Tek Türkiye’ dizilerinin yapımcısı Salih Asan, Eskişehir'de gözaltına alındığını duyurdu. Asan, Twitter hesabı üzerinden, "An itibarı ile gözaltına alınıyorum. Suçumuz milletimize ve devletimize hizmet ise biz bu suçu işledik arkadaş. Dua ricası ve selamla" ifadelerini kullandı.

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yönetmeni Engin Koç da merkez Odunpazarı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Koç ve Asan sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a götürülecek.

Van'da ise İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ'ın kent merkezindeki evine sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Gözaltına alınan Alemdağ, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderildi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı gazetede yaptığı açıklamada 'fuatavni' adlı twitter hesabından ortaya atılan operasyon iddiasının ardından Cuma günü İstanbul Adliyesi’ne gittiklerini ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'ndan soruşturma olmadığı bilgisini aldıklarını söyledi. Dumanlı, "Hadi Bey’i yıllardır tanırım, dürüst bir Beşiktaşlıdır. Ya yalan söylüyor, ya da başsavcının haberi olmadan bir şey oluyor" dedi. Dumanlı gazeteye giden polislerin daha sonra vazgeçip geri döndüklerini belirtip, 'Kendisi gelsin diye bir şey söylemişler. Siz gözaltı kararı çıkarmışsınız, ben niye geleyim?" diye konuştu.

Eski Hakkari Emniyet Müdürü Ergüden gözaltında

17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu sonrası istifa eden eski İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, soruşturmanın, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla Mehmet Doğan liderliğindeki "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsadığını belirtti. Gözaltı kararı verilen bazı şüpheliler, dizi film üzerinden 'Tahşiyeciler' hakkında 'suç ve delil uydurdurmak'la suçlanıyor.

Kılıçdaroğlu: Yaşanan bir darbe sürecidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu havaalanında gazetecilerin soruları üzerine operasyonu yorumladı. Kılıçdaroğlu, "Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı işleyen bir demokraside yaşanan bir süreç değildir. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği sorulmaz. Mazlum her yerde mazlumdur. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere, televizyonlara baskın yapılması bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir" açıklamasını yaptı.

Hükümetten ilk tepki: Yanlış yapan bedelini öder

Gazetecilerin “14 Aralık Operasyonu” ile ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Teferruatını bilmiyorum ne olduğunu hangi gerekçelerle bunlar yapılıyor ama sonuç itibariyle bakacağız yapılan işlemin sonucunu göreceğiz. Şuan da bir şey söylemeyi uygun görmüyorum” dedi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, Operasyonu sabah haberlerden duyduğunu belirterek, “Bir kere hukuk devletiyiz gerekli değerlendirmeleri süreç içinde kamuoyu da yapar. Yanlış yapan bedelini öder” diye konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, operasyona "Bu, bir sürpriz değil. Beklenen bir olay sonuç itibarıyla" yorumunu yaptı. Şentop konuyla ilgili soru üzerine Şentop, "Bu konuda bir soruşturma yürütüldüğünü hatta farklı farklı dinlemelerle ilgili ayrı, örgütle ilgili ayrı soruşturma yürütüldüğünü duyuyorduk" diye konuştu.

Şentop, şunları kaydetti:

"Soruşturmanın belli bir aşamasında kişilerin ifadelerini almak, belki yakalama, belki tutuklama gibi bunlar tabii savcının, hakimin bileceği işler. Olacağı ve olabileceği tahmin edilebiliyordu ama zamanlama konusunda bir şey tahmin edilebilmesi mümkün değildi. Bu, bir sürpriz değil. Beklenen bir olay sonuç itibarıyla."

54102

Cemaat'e yakın medya operasyona dair ayrıntıları canlı yayınlarken, çocuk kanalı Yumurcak TV'nin de haber kanallarıyla ortak yayına geçip basın açıklamalarını canlı vermesi dikkat çekti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89