• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Ceylanpınar’da ‘OHAL’ ilan edildi

Ceylanpınar’da ‘OHAL’ ilan edildi
Şanlıurfa’nın Rojava sınırındaki ilçesi Ceylanpınar’da seçimlerde ‘şaibe’ iddiaları sonrası BDP’nin yaptığı itiraz reddedildi.

Şanlıurfa’nın Rojava sınırındaki ilçesi Ceylanpınar’da seçimlerde ‘şaibe’ iddiaları sonrası BDP’nin itirazı reddedilirken, ilçede yürüyüş, gösteri, açlık grevi ve basın açıklamasına bir ay süreyle yasak getirildi.

Ceylanpınar’da geçen pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını 755 oy farkla AKP adayı Menderes Atilla kazandığı açıklanmıştı. 

Bu sonucun ardından mevcut başkan ve BDP adayı İsmail Arslan ile parti yöneticileri, seçimlerde ve sayımda usulsüzlük yapıldığını, bazı okullarda yanmış oy pusulaları bulunduğunu söyleyerek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

 50579
Ceylanpınar’da BDP’ye ait oyların imha edildiği iddiaları halkı sokağa döktü. Foto: @themisler

İsmail Arslan, seçimlerde hile yapıldığını, partililerinin de oylara sahip çıkmak için eylem yaptığını savundu. BDP’nin itirazını görüşen YSK, oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

50587

Ceylanpınar Kaymakamlığı, ilçede yürüyüş, gösteri, açlık grevi ve basın açıklamalarına bir ay süreyle yasak getirdiğini belediye hoparlörlerinden duyurdu.

Gerginlik sürüyor 

Seçim sonuçlarının iptal edilmesi için BDP’li eş başkanlar ve avukatların İlçe Seçim Kurulu’na bugün yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından, hükümet konağı önünden ayrılmayan kitleye polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Müdahale sırasında, polis çok sayıda yurttaşı gözaltına alırken, gözaltına alınanlardan bir yurttaşın durumunun ağır olduğu ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. 

50582

Öğretmen Evi’ne sığınan kitleye de polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederken, polislerin zaman zaman Rojava’nın Serekanî’ye sınırında toplanan Rojavalılara da gaz bombası atması dikkat çekti. Çatışmalar ilçenin tamamına yayılırken, ilçe savaş alanına dönmüş durumda.

İlçe esnafı da seçimlerdeki usulsüzlüklere tepki göstermek amacıyla gün boyu kepenklerini açmadı.

BDP'li aday: Silahlı siviller var

Al Jazeera'ye konuşan BDP'li belediye eş başkan adayı Esra Güler Arslan, kendisine gelen telefonlara göre silahlı sivillerin mahalle aralarında dolaştığını ve bu grubun başka sivillerle çatışma halinde olduğunu söyledi. Kendisine bir ölüm haberi ulaştığını da belirten Arslan, çok sayıda yaralı olduğunu belirtti. Arslan, ayrıca, "Akşam saatlerinde polis BDP ilçe binasına saldırdı ve yoğun biber gazı ile tazyikli su kullandı. Binadan dışarı kaçmak zorunda kaldık" dedi.

50583

AKP ilçe başkanı: Silahlı gruplarla ilgimiz yok

AKP ilçe başkanı Ahmet Gültekin ise, silahlı gruplarla bir ilgilerinin olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Bizden hiçbir grup sokaklarda silahlı çatışmaya girmiyor. Silahlı gruplarla hiçbir ilgimiz yok. Evime sığınmış durumdayım. Evimi korumak için kapının önünde bekleyen akrabalarım var. Bizim dükkanlarımız yağmalandı, evlerimize saldırdılar, buna rağmen biz memlekette barış ve sükûnet istiyoruz. Memlekette hiçbir ayrım yapmadan herkesin barış içinde yaşamasını istiyoruz. Bizim için Kürtler de Araplar da kardeşimizdir, bizim için hepsi eşittir."

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89