• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 12 °C

Cenaze töreninde çağrı: Barış iradesini ortaya koyun

Cenaze töreninde çağrı: Barış iradesini ortaya koyun
Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in cenaze törenine Diyarbakır'da yüz binlerce kişi katıldı.

Paris'te öldürülen PKK kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ile gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in cenazeleri Bağlar Özel Hastanesi'nden saat 10.00 sularında çıkarıldı.

460.jpg

Sabahın erken saatlerinden itibaren hastane önünde bekleyen kalabalık insan topluluğu ellerinde siyah üzerine beyaz yazılmış yuvarlak küçük dövizler taşıyordu. Üzerlerinde "Hepimiz Sakine'yiz", Hepimiz Fidan'ız" ve "Hepimiz Leyla'yız" yazan dövizlerle cenazeleri alan kalabalık Batıkent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Cenazeleri kadınlar taşıdı. Üç kadının cenaze törenine katılanlar BDP 'nin çağrısı üzerine siyah giysi giyerek üzerlerine beyaz şallar aldı. Binlerce kişi cenazeyi hastaneden alarak törenin yapılacağı Batıkent Meydanı'na getirdi. Kortej yol boyunca "Şehitler ölmez" anlamına gelen "Şehit namirin" sloganını attı. Üzerinde PKK bayrağı bulunan cenazeler katafalka konuldu. Cenazede bulunan az sayıda güvenlik görevlisini BDP'liler zincir yaparak korudu. 

Otobüsün üzerine kurulan platformda konuşmalar Kürtçe yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Osman Baydemir ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk birer konuşma yaptı. Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan 'ı eleştirirek 'Hem barış diyorsunuz hem Kandil'i bombalıyorsunuz. Herkes Kürtlerden hassasiyet bekliyor. Barış karşılıklı saygıyla halkların tanımasıyla olur, adalette olur. Ey Başbakan hassasiyetten barıştan söz ediyorsun hem de Kandil'i bombalıyorsunuz. Barıştan söz ederken Kürtleri boşa çıkarıyorsunuz. Sonra Kürtlerden hassasiyet bekliyorsunuz' dedi. 

AYSEL TUĞLUK GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI 

DTP Eşbaşkanı Aysel Tuğluk gözyaşları içinde konuştu. Tuğluk, "3 kadın yoldaş belli bir amaç çerçevesinde katledildi. 3 Yoldaşımız Kürt özgürlük mücadelesinin militanıydı. Bu kadın mücadelesine karşı yapılan bir katliamdır. Katilleri belli, katiller Kürt sorununun çözümünü istemeyenlerdir" dedi.. 

BDP lideri Selahattin Demirtaş da konuşmasında barış vurgusu yaptı. Demirtaş şunları söyledi: "Barış cesaret ister. Bu halk hiç bir zaman barıştan kaçmadı. Barış için mücadele etti. Anneler parçalanmış evlatlarının mezarının başanda dururken intikam değil barış istedi. 3 şehidimizin başında barış iradesini ortaya koyuyoruz. Hodri meydan! Siz de barış iradesini ortaya koyun. Bu halk İmralı'da Öcalan'ın yürüttüğü görüşmelerin arkasındadır." 

Konuşmaların ardından tören bitti. Cenazeler yine kadınların omuzunda memleketlerine gönderilmek üzere cenaze arabalarına taşındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89