• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 6 °C

Çavuşoğlu’ndan ABD’ye: YPG’yi göndermek istemiyorsunuz

Çavuşoğlu’ndan ABD’ye: YPG’yi göndermek istemiyorsunuz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Obama söz verdi, Biden söz verdi, Kerry söz verdi. Şimdi ya geri gönderemiyorlar, yani YPG’ye söz geçiremiyorsunuz, ya da göndermek istemiyorsunuz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Britanya Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

YPG

“Minbiç operasyonunda, bazı YPG unsurlarının geriden lojistik amaçla katılması gerektiğini ortaya koyunca müttefikimiz ABD, Biz bunun yanlış politika olduğunu söyledik. Ama sonra bir şartla buna bir şekilde olur verdik.

“Minbiç operasyonu biter bitmez YPG’liler Fırat Nehri’nin gerisine gidecek. Fırat Nehri’nin gerisine gitmesi demek oralarda bunların uyguladığı politikalara katılıyoruz anlamına gelmez. Şu anda YPG unsurları halen Minbiç’te.

“(ABD Başkanı Barack) Obama söz verdi, (ABD Başkan Yardımcısı Joe) Biden söz verdi, (ABD Dışişleri Bakanı John) Kerry söz verdi. Yani tüm yetkililer söz verdi. Şimdi ya geri gönderemiyorsunuz, yani YPG’ye söz geçiremiyorsunuz, ya da göndermek istemiyorsunuz.

“Bunun başka bir seçeneği yok. 200’den fazla YPG unsuru Minbiç’te. 200 YPG’liyi Fırat’ın ötesine gönderemiyorsanız, o zaman diğer alanlarda YPG’ye nasıl güveneceğiz?

Suriye

“Suriye ve bölgesel konularda aynı düşünüyoruz. Suriye’de Irak’ta DAEŞ’in temizlenmesi konusunda ortak irademiz var.

“Suriye’de ateşkesin sağlanması konusunda İngiltere ile Türkiye arasında görüş birliği var. Arazideki gerçekleri en iyi bilen ülkeyiz.

“Fırat Kalkanı”

“Biz yerel kuvvetleri güçlendirerek Suriye’de DEAŞ’a karşı operasyonların başarılı olabileceğini kanıtladık.

“Aynı stratejiyi Rakka ve Musul’da da ortaya koyabiliriz. Yerel kuvvetleri güçlendirebilirsek DEAŞ’a karşı koyabilirler.”

Johnson: Gülen konusunda elimizden geleni yapacağız

Johnson’ın açıklamaları ise şöyle:

“Belki de bazılarınız biliyorsunuz, benim atalarım buradan. Büyük amcam, zannediyorum sizin yaptığınız işi yapıyordu.

“Benim kuzenim de aynı şekilde. Bu bakanlıktaydı. Bu bakanlıkta benim ailemin bir tarihi var. Burada olmak benim için çok güzel.

“Biz şu anda verilen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Demorkasi mücadelesini destekliyoruz. Türkiye’yi birleştiren çok fazla şey var. Suriye ve diğer meselelerle ilgili olarak benzer düşünüyoruz.

“Türkiye’nin çok fazla sorumluluk üstlendiğini biliyoruz. Suriye’deki çatışmanın sonuçları dün benim için belirgin hale geldi. Gaziantep’te Türk hükümetinin ne kadar kahramanca çaba gösterdiğini gördüm.

“Gülenizm bizim için yeni bir şey. Bunun sonuçlarına ciddi bir şekilde bakmalıyız. Gülen örgütünün ülkemizde yapabileceklerine karşı ciddi davranmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Neler yapmamız gerektiğini değerlendireceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89