• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -3 °C

Çavuşoğlu: Kendi imkânlarımızla çıkarmasını biliriz

Çavuşoğlu: Kendi imkânlarımızla çıkarmasını biliriz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul Operasyonu’nda Türkiye’ye herhangi bir tehdit oluşması halinde, kara harekatı dahil her imkanı kullanacaklarını söyledi.

24 TV’ye konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı’yla ilgili Rusya ve Türkiye'nin istihbarat bilgisi paylaştıklarına dair haberler üzerine, "Rusya'yla ilişkilerimiz normalleştikten sonra aramızda oluşturduğumuz güçlü bir mekanizma var. Her türlü konuda istihbarat paylaşımı yapılıyor. Genelkurmay Başkanı'mız Rus mevkidaşıyla sürekli görüşüyor" dedi.

‘Herkesle işbirliği yapıyoruz’

"Fırat Kalkanı Harekatı’nda IŞİD’e karşı herkesle iş birliği yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Koalisyonun havadan desteği de var. Arazide bizim özel kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) aktif destek veriyor ve hızlı şekilde ilerleniyor. Rusya ile zaten ilişkilerimiz normalleştikten sonra aramızda oluşturduğumuz bir mekanizma var. Bunun içinde askerlerimiz, diplomatlarımız ve istihbaratımız var. Her türlü konuda bilgi alışverişi ve istihbarat paylaşımı yapılıyor. Bizim Genelkurmay Başkanımız Hulusi Paşa sürekli Rus Genelkurmay Başkanı ile görüşüyor" ifadelerini kullandı.

‘Bilgi paylaşımı herkesin esas görevi’

"Arazide bilgi paylaşımını birçok ülkeyle yapıyoruz. Koalisyon ve körfez ülkeleriyle de yapıyoruz, Rusya'yla da yapıyoruz. Bunun birçok faydası var. Oralarda bir kazanın yaşanmaması için koordinasyon içinde olmakta fayda var. Teröre karşı bilgi paylaşımı herkesin esas görevidir. Rusya'yla üçlü mekanizmamız ilişkileri normalleştirdikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Putin'in aldığı bir karar. Bu mekanizma çok yararlı bir şekilde işliyor ama bu her konuda hem fikir olduğumuz anlamına gelmiyor örneğin Halep. Esas hem fikir olmadığımız konularda bile diyalog iyi sağlanmalı. Bu sistem şu anda işliyor."

‘Kara harekatı düzenleriz’

Musul Operasyonu’nda Türkiye’ye yönelik bir tehdit oluşması halinde kara operasyonu dahil tüm imkanları kullanacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, “Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa, Irak'taki gelişmeler Türkiye'nin güvenliğini, istikrarını tehdit edecek olursa, nasıl Suriye'de DAEŞ'in oluşturduğu tehdit artık bizim sabrımızı taşırdıysa, burada Sincar ve diğer bölgelerde bize yönelik tehdit artarsa kara operasyonu dahil uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı ve gücümüzü kullanarak bize yönelik tehdidi bertaraf ederiz” açıklamasında bulundu.

‘YPG çıkmazsa, çıkarmasını biliriz’

YPG’nin Minbic’den hala çıkmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Çıkmazlarsa biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkanlarımızla çıkarmasını biliriz” dedi.

'Türkiye, gayri resmi istihbarat havuzuna katıldı'

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye’nin Rusya, Suriye, Irak ve İran’ın oluşturduğu gayri resmi keşif istihbarat havuzuna katıldığını öne sürmüştü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89