• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Bursa Atatürk'te 'provakasyon' işbaşında

Bursa Atatürk'te 'provakasyon' işbaşında
Bursaspor-Diyarbakırspor maçında ev sahibi takımın PKK aleyhine tezahurat yapması ve Diyarbakırspor taraftarlarını kışkırtması sonucu olaylar çıktı.

Bursaspor-Diyarbakırspor maçında ev sahibi takımın PKK aleyhine tezahurat yapması ve Diyarbakırspor taraftarlarını kışkırtması sonucu olaylar çıktı. Çıkan olaylarda 10 kişi yaralanırken 4 Diyarbakırspor, 2 de Bursaspor taraftarı gözaltına alındı.

Karşılaşma boyunca Bursaspor taraftarının PKK'ya küfredip, stada gelen Diyarbakırspor taraftarlarıyla bunları örtüştürmesi konuk takım cephesini kızdırdı. Diyarbakırspor taraftarına 'PKK dışarı' diye bağırmasına sinirlenen konuk takım genel menajeri ile Teknik Direktör Ziya Doğan 4. hakeme ve orta hakeme ateş püskürdü. Doğan maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Biz futbol oynuyoruz. Diyarbakırspor bu ülkenin bir takımı. Böyle bir tezahuratı içimize sindiremiyoruz. Bu deplasmana her gittiğimizde başımıza geliyor. Bunlarla uğraşmaktan topumuzu oynayamıyoruz. Federasyon buna bir dur demeli" dedi.

4942

FEDERASYON SEZON ÖNCESİ ÖNLEM ALMIŞTI AMA

Futbol Federasyonu ise sezon öncesi futbol şiddetini önleyici bazı kararlar almış bu konu hakkında da bir madde koymuştu. Federasyon, Diyarbakırspor taraftarlarının bundan önceki sezonlarda deplasmanda rakip takım taraftarlarının bu tür kışkırtıcı tezahuratlarının önün geçilmesi gerektiğini açıkladı. Anons bir yana bu tezahurat olduğunda evsahibi takımın böyle bir tezahuratta bulunması durumunda sahasının kapatılmasını istedi. Ancak dün Bursa Atatürk Stadı'nda bu tür tezahuratlar yapılırken, bırakın anons yapmayı, 4. hakemden anons isteyen konuk takım menajeri oyundan atıldı.

İBRAHİM YAZICI: BİZİ TEHDİT ETTİLER

Bursaspor-Diyarbakırspor maçından sonra ise her iki takımın yöneticileri arasında tartışma çıktı. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yeşil-beyazlı yöneticiler, maçın ardından kapalı tribün çıkışında, Bursasporlu taraftarların arzu edilmeyen tezahüratlarına ilişkin konuk takım başkanı Çetin Sümer ve yöneticilerle görüşerek özür diledi.

Bu sırada devreye giren bir kişi, Diyarbakırsporlu yöneticilere, ''Boş verin konuşmayın, bırakın gidiyoruz'' dedi. Bunun üzerine İbrahim Yazıcı, gelen kişiye, ''Niye karışıyorsun, burada başkandan özür diliyorum. Duyduğum üzüntüyü dile getiriyorum'' şeklinde konuştu. Daha sonra taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışma, emniyet güçlerinin ve diğer yöneticilerin araya girmesiyle önlendi. 

İbrahim Yazıcı, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, maçta tasvip etmedikleri bazı olayların yaşandığını, bu yüzden de Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer ve yöneticilerden özür dilediğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89