• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Beşikçi: Paket Kürtlerin beklentilerini karşılamıyor

Beşikçi: Paket Kürtlerin beklentilerini karşılamıyor
Beşikçi, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı “Demokrasi Paket”’nin Kürt ve Asurilerin beklentilerine karşılık vermediğini belirtti.

İsveç Kürt Vakfı’nın davetlisi olarak Stockholm’de bulunan Sosylolog-Yazar İsmail Beşikçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Demokrasi Paket”’nin Kürt'lerib beklentilerine karşılık vermediğini belirtti.

“Savaş değil ovaya inerek politika yapsınlar diyen Erdoğan’a “KCK davasından cezaevlerinde binlerce tutuklu var. Nasıl siyaset yapacaklar?” sorusunu soran Beşikçi Ama sen hala seçilmiş belediye başkanları ve milletvekillerini bile içerde tutuyorsun. Sonra da savaş olmasın siyaset olsun diyorsun. Siyaset yapmanın önünü açmıyorsun” diyerek tepki gösterdi.

Asuri Kültür Merkezi’nde yapılan bir toplantıda Beşikçi, konuşmalarını daha çok İttihat ve Terakki Partisi’nin 1. Dünya Savaşı yıllarındaki Pan Türkçü politikası, soykırım ve Kürt sorunu üzerinde yoğunlaştırdı.

SAVAŞ OLMASIN DİYORSUN, SİYASET YAPMANIN ÖNÜNÜ AÇMIYORSUN!

Beşikçi, Erdoğan’ın açıkladığı “Demokrasi Paketi”ni nasıl değerlendirdiği soruyu, açıklanan paketin beklentileri karşılamadığını belirttikten sonra şu cümlelerle değerlendirdi: “Bir soykırım ve Sürgün yaşandı. Son 30 yıllık savaş sırasında Asuriler Midyat’tan göç etmek zorunda kaldılar. Onların mallarına bile korucular el koydu. Devlet korucuları gerillayla savaşmaya teşvik etmek için bu mal ve toprakları koruculara verdi. Bir gasp vardır. Asuri-Süryanilerin kayıpları vardır. Gerilla ailelerinin ve Kürtlerin de bu tür sorunları var” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın paketi açıklarken 2,5 milyarlık malı sahiplerine iade ettiğini söylediğini, gerçeğin öyle olmadığını ve gasedilen malların sadece % 12’sinin sahiplerine iade edildiğini söyledi.

Erdoğan’ın açıkladığı paketin bir demokrasi paketi olmadığını ve talepleri karşılamadığını belirtikten sonra “Ana dilde eğitim çok önemli. Kürtlerin ve Asurilerin böyle bir talebi var. Bu talep karşılanmış değildir. Özel eğitim kurumları olacak. Orada eğitim yapabileceksin. Para ödeyerek çocuğuna ana dili eğitimi vereceksin. Türk çocukları için böyle mi yapıyor sunuz? Devlet onlara Türkçe eğitim veriyor. O zaman devletin Kürt, Asuri ve Ermenilere de devlet okullarında parasız eğitim hakkını vermesi gerekir” dedi.

Erdoğan’ın sık sık artık savaş olmasın siyaset yapılsın dediğine dikkat çeken Beşikçi “KCK davasından cezaevlerinde binlerce tutuklu var. Nasıl siyaset yapacaklar? Sen bu insanları bırakırsan siyaset yapabilirler. Ama sen hala seçilmiş belediye başkanları ve milletvekillerini bile içerde tutuyorsun. Sonra da savaş olmasın siyaset olsun diyorsun. Siyaset yapmanın önünü açmıyorsun. Benim kanımca bu paket beklentileri karşılayan bir paket değil şeklinde konuştu. (anf)

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89