• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Beş kıtada, 100’e yakın kentte Kobani için yürünecek

Beş kıtada, 100’e yakın kentte Kobani için yürünecek
1 Kasım Dünya Kobani Günü için beş kıtada en az 30 ülke ve 92 kentte eylemler yapılacak.

Kobani’ye destek vermek için aralarında Nobel Barış Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Adolfo Perez Esquivel ve Amerikalı ünlü filozof ve dilbillimci Prof. Noam Chomsky’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin çağrısıyla 1 Kasım Dünya Kobani Günün’de eylemler yapılacak.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, Avrupa, Amerika, Afrika, Asya, Avustralya kıtalarında komiteler oluşturuldu, yüzlerce yürüyüş organize edildi.

Almanya: Stuttgart, Nürnberg, Frankfurt, Berlin, Köln, Düsseldorf, Bielefeld, Hannover, Bremen, Hamburg, Leipzig, Erfurt, Saarbrücken, Marburg, Frieburg.

İtalya: Bologna, Brescia, Cagliari, Catania, Firenze, Lecce, Messina, Milano, Napoli, Padova, Palermo, Ragusa, Reggio Calabria, Roma, Rovigo, Torino, Udine, Vicenza

Fransa: Paris, Marsilya, Bordeaux, Strabourg, Rennes, Toulouse, Nantes, Lille, Caen.

İngiltere: Manchester, Londra, Cambridge, Durham, Leeds.

İsveç: Uppsala, Angered, Gävle, Malmö, Göteborg, Stockholm.

Hollanda‘nın Den Haag, Avusturya‘nın Salzburg, Linz, Graz ve Vinaya, İsviçre’nin Zürih kentinde, Belçika‘nın başkenti Brüksel, Danimarka‘nın başkenti Kopenhag, Norveç‘in başkenti Oslo ile Bergen, Yunanistan‘ın başkenti Atina, Finlandiya‘nın başkenti Helsinki, İspanya‘nın başkenti Madrid ve özerk Bask bölgenin başkenti Bilbao, Portekiz‘in başkenti Lizbon, Çek Cumhuriyeti‘nin başkenti Prag ve Varşova, Kıbrıs‘ın Lefkoşa kentlerinde yürünecek.

İskandinavya ülkelerinde de yürünecek.

Afganistan: Herat, Farah, Nangarhar, Balkh, Takhar, Nimruz, Bamyan.

Hindistan‘da 6 merkezde Kobani için yürüyüşler organize edildi.

ABD‘de Washington, Arjantin‘in başkenti Buenos Aires, Venezüella, Şili, Ekvador‘un Quito kentinde, Honduras‘ın Tegucigalpa kentinde, Kanada‘nın Vancouver ve Toronto kentlerinde, Avustralya‘nın Adelaide ve Sydney kentlerinde Kobani için eylemler yapılacak.

Türkiye’de ise birçok kentte eylemler yapılacak. İstanbul‘da İstanbul Kobani Dayanışması bileşenleri, Suruç sınır hattında devam eden halk nöbetine destek vermek amacıyla bugün otobüslerle yola çıkarken, İstanbul’da saat 14.00’te Taksim Tünel’de toplanılarak Galatasaray’a yürüyüş gerçekleştirilecek.

Ankara’da Ankara Kobani Dayanışması bileşenleri, saat 14:00 de Olgunlar Sokak’ta bulunan Madenci Anıtı önünde toplanarak Yüksel Caddesine yürüyüş yapacağını duyurdu.

Adana‘da ise Adana Kobani Dayanışması saat 14.00’te 5 Ocak Meydanı’nda toplanarak, İnönü Parkı’na yürüyüş gerçekleştirecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89