• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 1 °C

Bekaroğlu: 'Bu yasama yılında Kürt meselesi konuşulacak'

Bekaroğlu: 'Bu yasama yılında Kürt meselesi konuşulacak'
CHP'li Mehmet Bekaroğlu, TBMM'nin yeni yasama yılında Kürt meselesinin çözümünün konuşulmasının şart olduğunu belirtti.

CHP’li Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Anlaşması’na yönelik sözlerine, “Türkiye’nin temel meselesi insanlarımız ölüyor. Onlar hâlâ nikahlarda üç-beş çocuk yapın diyor. Niye? Şehit ihtiyacınızı gidermek için mi?” dedi. Bekaroğlu yarın başlayacak yeni yasama yılında Kürt meselesinin konuşulmasının da şart olduğunu belirtti.

‘MUHALEFET LİDERİ GİBİ’

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında yaptığı Lozan Anlaşması’na ilişkin açıklamalarını eleştirerek, “Türkiye’nin en önemli sorunu 15 Temmuz darbe girişimidir. Sayın Cumhurbaşkanı eski fabrika ayarlarına dönerek yine bir muhalefet lideri gibi konuşmaya başlamış, Lozan demeye, şunu bunu demeye başlamış. Lozan gibi tartışmalar temel sorunları örtmek için yapılıyor. Türkiye’nin temel meselesi insanlarımız ölüyor. Onlar hala nikahlarda üç-beş çocuk yapın diyor. Niye? Şehit ihtiyacınızı gidermek için mi? Esas olan insanı yaşatmaktır. Bakın dağlarda ölen PKK’lılar da fakir fukara çocukları. Onların da anneleri babaları var. Bu taraftan ölenlere bakın subaylar, sözleşmeli erbaşlara da fakir fukara çocukları. Siyaset bu sorunu çözmüyor. Bütün bu sorunlar dururken bunları çözmek gibi siyasetin gündemi varken cumhurbaşkanının yaptıklarını anlamak mümkün değil” diye konuştu.

‘KÜRT MESELESİ GÖRMEZDEN GELİNMEYECEK’

Mehmet Bekaroğlu, OHAL’in uzatılmasına ilişkin tartışmalara yönelik de şunları söyledi:

“OHAL neredeyse Cumhurbaşkanı’nın fiili başkanlık sistemine dönüştü. Tekrar uzatılıyor, 12 ayın bile yetmeyeceği söyleniyor. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil. OHAL gibi bir enstrüman kimin elinde varsa bunu geniş bir şekilde muhalifleri susturacak bir şekilde kullanılıyor. TBMM’de HDP’nin dahil edileceği yeni süreç başlatılmalıdır. Türkiye’nin temel sorunu hâlâ Kürt ve terör meselesidir. Bu sorun dururken Türkiye’nin diğer sorunlarıyla baş etmesi mümkün değildir. Bu yasama yılında bu görmezden gelinmeyecek. Bütün partiler bir araya gelmeli Türkiye’nin Kürt meselesini çözmek için oturup konuşmalı. Kürt meselesi çözülmeden terör meselesi çözülemez. Eşit yurttaşlık çerçevesinde Kürt meselesini çözülmeli. Sonra da terör örgütünün amacı ortadan kalkmış olur. Sonra terörle mücadele devam eder ya da örgütün silah bırakması için ne yapılması gerekiyorsa yapılır.

‘MİLLETVEKİLLERİ SERBESTTİR’

Mehmet Bekaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, yeni yasama yılı açılışında CHP olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta karşılayacakları sözlerinin anımsatılması ve kendisinin tavrının ne olacağının sorulması üzerine, “Valla CHP’nin öyle bir grup kararı bana ulaşmadı. Milletvekilleri serbesttir. İçeri girerler, kalkarlar, kalkmazlar onu bilmiyorum. Ama CHP’nin böyle bir özel tavrı henüz belirleyip, milletvekillerine ulaştırılmamış.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89