• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

BDP ve HDP'de gözler Öcalan görüşmesine çevrildi

BDP ve HDP'de gözler Öcalan görüşmesine çevrildi
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Öcalan ile yapacakları görüşme sonunda birçok konunun netleşeceğini söyledi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, yarın BDP ve HDP gruplarının yeniden toplanacağını belirterek, Öcalan ile yapacakları görüşme sonunda birçok konunun netleşeceğini söyledi.

Ferit Aslan'ın haberine göre, yerel seçimlerden sonra BDP ve HDP'nin geleceğinin ne olacağı, BDP'nin, HDP çatısı altında TBMM'de faaliyetlerini sürdürüp sürdürmeyeceği, iki haftadır grup toplantısına katılmayan Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın başkanlığa devam edip etmeyeceği ve 2 dönem seçilmişlik ile ilgili konular için tartışmalar sürüyor. Şimdi gözler, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK lideri Abdullah Öcalan'ın söyleyeceklerine çevrildi.

Hafta sonunda Abdullah Öcalan ile görüşecek olan BDP-HDP heyetinde yer alacak olan BDP'nin Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, dün Adalet Bakanı ile yaptıkları görüşmede, hafta sonu adaya gideceklerinin kendilerini bildirildiğini söyledi. Buldan, "Ada ziyareti cumartesi mi olur, pazar mı olur onu bilmiyoruz. Bu hafta sonu İmralı Adası'na gidilecektir" dedi.

"BDP VE HDP GRUPLARI YARIN TEKRAR TOPLANIYOR"

BDP'li Buldan, BDP ile HDP'nin geleceğinin tartışıldığı toplantıların devam ettiğini, belirterek şunları söyledi:

"Yarın tekrar hem HDP ve hem de BDP'nin grup toplantıları olacaktır. Bu toplantılar sürüyor. Bunlar bittikten sonra sonuç bildirgesini yayınlamak istiyoruz. BDP, HDP'ye geçecek mi, eş başkanlık değişecek mi, bunların hepsi henüz tartışma aşamasında. Yarın da bir tartışma süreci yaşayacağız. Bir de hafta sonu adaya gidersek orada da birkaç şey netleşecek. Bu anlamda hafta sonu İmralı'da yapacağımız görüşme çok önemli diyebilirim."

DEMİRTAŞ'A DTK BAŞKANLIĞI TEKLİF EDİLDİ İDDİASI

Yerel seçimlerden önce partinin olağanüstü kongreye gitmesini isteyen ancak, bu talebi kabul edilmediği için seçimlerden sonra görevi bırakmaya hazırlandığı yönünde haberler çıkan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, parti meclisi ve meclis grubu toplantılarında DTK başkanlığı teklif edildiği iddia edildi.

Parti tüzüğünde yer alan iki dönem kuralı nedeniyle eş başkanlığından ayrılması istenen Demirtaş'a, parti tabanı içerisindeki büyük destek nedeniyle görevinin Öcalan'ın görüşü doğrultusunda tüzükte yapılacak düzenleme ile devam edebileceği belirtiliyor. Geçen hafta parti içerisinde yapılan toplantılarda Demirtaş'ın kendisine önerilen DTK Başkanlığı'na sıcak bakmadığı ve bazı partililerin de HDP çatısı altında devam etme kararına karşı çıktıkları öğrenildi.(Radikal)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89