• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Ertuğrul Kürkçü Kürtlere başkan oluyor

Ertuğrul Kürkçü Kürtlere başkan oluyor
BDP ve HDP milletvekilleri, BDP’nin HDP’ye katılmasının yanı sıra gündemdeki konuları değerlendirmek üzere BDP Genel Merkezi’nde toplandı.

BDP milletvekillerinin HDP’ye katılması kararı alındı. Yeni bir adım attıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “HDP grubu sadece Meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız” dedi.

BDP ve HDP milletvekilleri, BDP’nin HDP’ye katılmasının yanı sıra gündemdeki konuları değerlendirmek üzere BDP Genel Merkezi’nde toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıya BDP Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP eş genel başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Toplantıya BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmazken, toplantının ardından HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü açıklama yaptı. Kürkçü, toplantıda parlamentoda HDP grubu oluşturma kararı aldıklarını belirterek, birleşmenin uzun zamandan beri gündemde olduğunu söyledi. Toplantıda HDP ve BDP’nin birleşme konusunun konuşulduğunu söyleyen Kürkçü, HDP'nin yeniden kuruluş sürecini seçimlerin ardından hızlı biçimde ele aldıklarını ifade etti. Yeni bir adım attıklarını kaydeden Kürkçü, HDP'yi kitlesel ölçeğe ulaştırma noktasında ortak karar aldıklarını dile getirdi.

50825

BDP milletvekillerinin HDP’ye katılarak bir grup oluşturacağını söyleyen Kürtçü, şunları ifade etti: “Bu sürecin bir işleyiş ve kırtasiye süreci, zamanlaması vardır. Bunları düzenledikten sonra önümüzdeki günlerde TBMM’de gerçekleştireceğiz. Böylelikle tartışılan konu hakkında bir adım atmış olacağız. Bütün bileşenlerimizle biraraya geldik. Orada da hem seçim sonuçlarını hem de gelecekte ortaya çıkabilecek gelişmelere ilişkin görüştük. Bu görüşmelerden sonra HDP’nin kitlesel bir pozisyona getirmek için karar birliğine vardık.”

‘HDP ve BDP kongreye gidecek’

HDP ve BDP’nin kongreye gideceğini söyleyen Kürtçü, “BDP’nin kendine yeni bir şekil vermesi gerekir. HDP’nin bütün bileşenleri ve hedef kitlenin ihtiyaçlarına bağlı olarak yeniden şekillendirmesi gerekecektir. Bütün bunların tümü için bir yenileme ve yeniden kurutuluş çalışmasının içinde olacağız. HDP grubu sadece Meclis grubu olmakla yetinmeyip, Türkiye'nin geleceğine dönük bir süreci kapsıyor. Toplumun tamamının gelecek tercihi olacağız. Bu durum sadece Türkiye'yi değil dünyayı ilgilendiriyor. Buradaki Kürt sorununda çözümün gelişmesi bölgeye ve Ortadoğu'ya da yansıyacaktır. Önünü açacaktır."

‘Sahici bir hamle yapıyoruz’

"Sahici bir hamle yapıyoruz" diyen Kürkçü, HDP grubunun oluşması için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde bu süreci tamamlayacaklarını söyledi. Bu süreç ve birleşme seremonisi için zaman gerektiğini kaydeden Kürkçü, "HDP'nin misyonu için, nasıl örgütlenecek, karşılaştıklarını nasıl aşacağı konularını, yeni süreçle karşılaştıracağız. Görüş birliğimiz tamdır, herhangi bir sıkıntı yoktur." dedi.

‘Öcalan HDP’ye büyük önem veriyor’

Kürtçü’den sonra söz alan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ise, “Sayın Öcalan ile gerçekleşecek görüşmede toplantı sonuçları paylaşılacak. Kendisi HDP'ye büyük önem atfediyor. Türkiye'deki tüm kesimleri kapsaması açısından önemsiyor. Kendisine anlatacağız. Nasıl bir değerlendirme yapacak, onu bilemiyoruz. Ama şuna inanıyoruz. Sayın Öcalan, HDP’nin üzerinde çok duruyor" diye belirtti.

  • Yorumlar 33
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89