• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Baydemir: ‘Evet kampanyasına başladılar’

Baydemir: ‘Evet kampanyasına başladılar’
Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Milletvekili Osman Baydemir, yaşadıklarını anlattı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, KCK davasını izlemek üzere geldikleri Diyarbakır adliyesinde gözaltına alındılar. HDP milletvekillerinin ifadelerine başvuruldu, ayrıca KCK dava dosyasında bulunan ve kendilerine ait olduğu öne sürülen ortam dinlemeleri sonucu elde edilen ses kayıtlarının karşılaştırılması için ses kayıtları alınarak serbest bırakıldılar.


‘DOKUNULMAZLIKLAR BU GÜNLER İÇİN KALDIRILDI’

Gözaltı sonrası soruları yanıtlayan Baydemir, HDP’ye yönelik uygulamaların ‘Hayır’ kampanyası yürütülmesinin önünü kesmeyi amaçladığını söyledi, kendilerinin gözaltına alınmasını da “Evet kampanyasına başladılar” sözleriyle özetledi.

Baydemir şunları söyledi: 

“İktidar partisi ‘Evet’ kampanyasını Cumhurbaşkanı ile birlikte yürütecek. Bu çerçevede kimi siyasetçilerimiz tutuklandı, kimileri de adliyelerde adeta süründürülecek. HDP bir nevi kampanyayı yürütemez hale getirilmek isteniyor. Biz de var gücümüzle, doğru bildiğimiz yolda, legal demokratik siyaseti sürdürmenin çabası içinde olacağız.

Esas üzerinde durmamız gereken husus da şudur ki dokunulmazlıklar niye kaldırıldı? İşte bu günler için kaldırıldı. Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız niye cezaevlerine konuldu? İşte bugünler için, ‘Hayır’ kampanyası yürütülemesin, toplum suskun kalsın diye bu hukuksuzluklar yapıldı. Ancak şuna yürekten inanıyorum, zulüm ilelebet değildir! Bu haksızlığa imza atanlar, uygulayanlar bu haksızlıkların bedelini bir gün hukuk zemininde ödeyecekler.”

‘KCK KUMPASINI HAZIRLAYANLAR ŞU ANDA CEZAEVİNDE’

“Ülke maalesef büyük bir çıkmaza doğru sürüklenmiş durumda. Her şeyden önce legal demokratik siyasetin kanalları tıkatılıyor, legal demokratik siyaset ortadan kaldırılıyor ve açık bir şekilde HDP bu sürecin mağduru pozisyonundadır. Hakkımızda açılan, özü itibariyle Kürt legal siyasetine darbe niteliğinde olan KCK Ana Davası kumpasını, yani iddianameyi hazırlayanlar, mahkeme heyetleri şu anda cezaevindeler. Bu bir etme bulma dünyasıdır. Kim ki zulüm ederse mutlaka ki bu dünyada, hukuk zemininde, toplum vicdanında karşılığını buluyor. Temennim o dur ki bütün yurttaşlarımız açısından yaşamış olduğumuz siyasi iklim itibariyle son kışımız olsun. Mutlaka bu ülke düze çıkacaktır, hukukun üstünlüğü, vicdan, akıl galip gelecektir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89