• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Başörtüsünü siyaset çözecek

Başörtüsünü siyaset çözecek
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü sorunuyla ilgili, ''Bu sorunu çözecek olan siyasi partilerimizdir.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü sorunuyla ilgili, ''Bu sorunu çözecek olan siyasi partilerimizdir. Onlar da bu meseleye gerçekten olumlu yaklaşıyor. Benim hiç beklemediğim yaklaşımlar oldu. Çok güzel bir noktadayız. İnşallah çok yakın zamanda çözüleceğini ümit ediyorum'' dedi. 

Özcan, Turgut Özal Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, İstanbul Üniversitesinde şapka takan bir öğrencinin dersten çıkarılmasına ilişkin bir soru üzerine Özcan, istanbul Üniversitesinde yaşanan olayla ilgili bilgi verdi. 

ŞAPKA TÜRÜ GİYSİ MEVZUATA AYKIRI DEĞİL

İstanbul'da dersten çıkartılan öğrencinin başında başörtüsü değil, şapka türündeki bir giysinin bulunduğunu ifade eden Özcan, ''Şapka türü giysi başörtüsü yasağı dolayısıyla öğrencilerin taktığı bir giysi oluyor. Yani mevzuata aykırı bir durum söz konusu değildi. Ama o halde dahi sınıftan çıkartılması gerçekten yanlış bir uygulamadır'' diye konuştu.Kendilerinin şapka giydiği için herhangi bir öğrencinin sınıftan çıkartılmasına karşı olduğunu vurgulayan Özcan, bu durumla ilgili İstanbul Üniversitesinin kendilerine bir yazı yazdığını hatırlattı. 

YAKA PAÇA DERSTEN ÇIKARTILMASINA KARŞIYIZ

Özcan, ''Şapka takan bir öğrencinin yaka paça dersten çıkartılmasının kesinlikle doğru olmadığını, hiç bir öğrencinin dersten çıkartılmasını ki sınavları kaçırabilir, çok ciddi sonuçlar doğurabilir, kendilerine karşı olduğumuzu bildirdik. Başka üniversitelerde de benzer olaylar olursa aynı yazıyı onlara da yollarız. Bu yazı sadece İstanbul Üniversitesine gitmiş durumdadır'' diye konuştu. 

Bir gazetecinin, ''Bu uygulama bazı üniversitelerde yanlış anlaşılmalara neden oldu. Başörtüsü takan öğrenciler bazı üniversitelerde derslere alındı, bazılarında alınmadı. '' şeklindeki ifadesi üzerine Özcan, 'öyle bir yanlış anlaşılmanın olabileceğini' söyledi. 

Gönderdikleri yazının şapka takan bir öğrencinin sınıftan çıkarılmasına ilişkin olduğunu anımsatan Özcan, şöyle konuştu: 

ÜNİVERSİTELERE YAZI GÖNDERİLMEDİ

''Başörtüsüyle ilgili hiçbir şey söylenmedi ve hiçbir şey, hiç bir üniversiteye yollanmadı. Bugünlerde bütün partiler meseleye çok olumlu bakıyorlar. Zannediyorum çok yakın zamanda meseleye bir çözüm bulunacaktır. Medya olarak bu meseleyle çok fazla uğraşmayın, mecrasına bırakın. Zannediyorum yakın zamanda her şey yerli yerine oturacaktır. Bu sorunu çözecek olan siyasi partilerimizdir. Onlar da bu meseleye gerçekten olumlu yaklaşıyor. Benim hiç beklemediğim yaklaşımlar oldu. Çok güzel bir noktadayız. İnşallah çok yakın zamanda çözüleceğini ümit ediyorum.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89