• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 5 °C

Başbuğ istifa ederse ne olur?

Başbuğ istifa ederse ne olur?
Başbuğ"un “Bizim de bildiklerimiz var” çıkışını değerlendiren Emekli Koramiral Atilla Kıyat'tan tartışılacak sözler geldi;

Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Star Tv’de Ruhat Mengi’nin hazırlayıp sunduğu “Her Açıdan” programında önemli açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un “Bizim elimizde de bilgiler var. Bütün olayların ve yapılanların arka planını biliyoruz. Sınır aşılırsa bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız” sözlerini değerlendiren Kıyat, “Genelkurmay Başkanı, bir gün kuvvet komutanlarını alır, istifa ediyoruz derse, bunu Türkiye kaldıramaz” dedi. Atilla Kıyat özetle şunları söyledi:

‘Darbe yapacağım’ lafını istiyorlar

“Sayın Bağbuğ’a devamlı sabrınız taşarsa ne yaparsınız sorusu soruluyor. Bu sual sahiplerinin bazılarını tenzih ederim ama büyük bir çoğunluğu da kendisine darbe yaparım dedirtmek isteyerek bu soruyu soruyorlar. Sayın Başbuğ da ısrarla hukuk içinde kalarak göreceksiniz ne yapacağımı diyor.”

‘Bu yönetimle kalamıyorum’

“Ben Sayın Başbuğ’un ne yapacağını tabi ki bilemem. Ama tahmin edebilirim. Kendisi katılır katılmaz veya kafasında başka bir şey vardır ama bakın tahminim şudur: Bir gün Sayın Başbuğ arkasına üç kuvvet komutanını, arkasına bir de Jandarma Genel Komutanı’nı alıp, yerli ve yabancı basın mensuplarının karşısına oturup, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yapılan savaşın planlayıcılarını kanıtlarını ortaya koyar... ‘Ben bu kanıtları 1 yıl boyunca Başbakan’a da Cumhurbaşkanı’na da sundum. Ben bir savaşta TBMM’ye karşı olan Başbakan’ın stratejileriyle harb edeceğim, benim başkomutanım da Sayın Cumhurbaşkanı olacak. Ama 1 yıldır bana destek vermeyen, benim bu derdime çare bulamayan yönetimle kalamıyorum. Görevimi yapamayacak hale geldiğim için, ben ve 4 arkadaşımız istifa ediyoruz’ derse, bunu ne hükümet kaldırabilir, ne de Türkiye kaldırabilir.“

‘Orduda ‘değer mi’ diyenler artarsa’

“Bence Başbuğ bunları anlatmaya çalışıyor. Yoksa kimse Sayın Başbuğ’un yasal yollardan dışarı çıkacağını, ’darbe dönemi kapanmıştır’, ’içimde darbecileri barındırmam’ derken darbe yapacağını, böyle safsataları ortaya koymasın. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir korku da yok. Son cümle olarak silah arkadaşlarıma bir mesajım var. Ben bir televizyon programında , arkadaşlarımın 14 yaşında başlayan şerefli yolculuklarının ne gibi fedakarlıklarla devam ettiğini ve kendilerine yapılan bütün bu taarruzlar sonrasında bu alçakça hücumlar sonunda değer mi, derlerse ve orduda değer mi diyenlerin sayısı artarsa, esas Türkiye için en büyük tehditin o olacağını söylemiştim. Şimdi ben arkadaşlarıma diyorum ki, ben size inanıyorum. Siz ne olursa olsun değer mi demezsiniz. Ama bir yerde değer mi deyin. Size karşı bu savaşı yürütenlerin önündeki titrilere, geçmişlerine , eğitim seviyelerine bakmadan sadece insanlıklarına bakın ve bu insanlar için ordunun moralini bozmak değmez, deyin.”

Başbuğ ne demişti?

Habertürk’e konuşan Org. İlker Başbuğ, “Sabrımızı taşırmayın derken ne kastettiniz” sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “Hukuk yoluna gideceğiz. Hakkımızı arayacağız. Ben devlet adamıyım. Ama bir sınırı var? Bildiklerimizi halkla paylaşmaya başlayacağız. Elimizdeki pek çok bilgiyi açıklamak zorunda kalacağız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89