• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

Başbakan’ın konuşmalarını kim yazıyor?

Başbakan’ın konuşmalarını kim yazıyor?
Erdoğan’ın konuşmalarını kim yazıyor? Çok uzun süredir bazı köşe yazarları, bu “speechwriter”ların, yani konuşma metni yazarlarının kim olduğunu araştırıyor.

Bilindiği gibi, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, geçtiğimiz günlerde, Başbakan Erdoğan’ın yazarlarla yaptığı toplantının ardından, konuşma metinlerini kimin kaleme aldığını konu eden bir yazı yazdı. Önce, işin arkasında Nabi Avcı, Ömer Çelik veya Mustafa Şahin olduğunu yazdı. Çok geçmeden yanlış isimler peşinden koştuğunu anladı. Aldığı bir istihbarata dayanarak, bir başka yazı daha yayınladı. Bu kez, “Başbakan’ın konuşmalarını 20’li yaşlarda zehir gibi bir genç yazıyor” diye bir iddia ortaya attı… Böylece, sağlam kulis bilgisi olduğu zannedilen Ahmet Hakan, ikinci atışında da karavana atmış oldu.

ESKİ DANIŞMANLAR DİNLENMEDE

Öncelikle şunu söyleyelim: Başbakan'ın konuşmalarını başından bu yana bir kişi değil, birkaç kişi yazıyordu. Ancak, başlangıçta görev yapan ekip, yaklaşık 2 yıl önce değişti. Medyanın bugüne kadar doğru isimlere ulaşamamasının sebebi de bu olsa gerek.

Başlarda, konuşma metinlerini Hece dergisinde yayınladığı hikâyeleriyle bilinen Mustafa Şahin ve Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazılarıyla tanınan Gökhan Özcan ağırlıklı olarak kaleme alıyordu. Ancak, zaman içinde bu danışmanlarda yorgunluk baş gösterdi ve yaşanan bazı aksaklıklardan sonra bir süreliğine dinlenmeye alındılar.

Ardından, Yeni Şafak gazetesinde “Yasin Doğan” müstearıyla köşe yazan ve “vakanüvis danışman” olarak da bilinen Başbakan Başmüşaviri Yalçın Akdoğan’ın gözetiminde yeni bir ekip kuruldu. Son 2 yıldır bu görevi, bugüne kadar isimleri tamamen sır olarak saklanan iki danışman üstleniyor.

İŞTE O İSİMLER

Başbakan’ın son iki yıldan bu yana yaptığı dikkat çekici konuşmalarının arka planında bu iki danışmanın imzası var. Bu danışmanlardan biri, adını ilk olarak Ali Babacan’ın Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde duyuran Aydın Ünal… 40’lı yaşlarının başlangıcında olan Ünal, Başbakanlık Müşaviri olarak görev yapıyor. Ankara’da dar bir çevrede tanınıyor. Adı pek duyulmamış olsa da, bu işte hayli tecrübeli… Başbakan’ın konuşma metinlerini yazmadan evvel Ali Babacan’ın konuşma metinlerini kaleme alan Ünal’ın, öncesinde de Hak-İş Sendikası’nda benzer bir görev yaptığı ulaştığımız bilgiler arasında.

Adına ulaştığımız bir diğer isim ise, bugüne kadar medyada adı hiç anılmamış olan biri: Murat Zelan… Öğrendiğimiz kadarıyla Zelan, İstanbul kökenli. Yani, Ankara’nın aşina olduğu bir isim değil. Geçmişte, Yeni Şafak gazetesi ve Gerçek Hayat dergilerinde önemli görevler üstlenmiş… İnternetten yaptığımız kısa bir araştırma, Zelan’ın “Amerika Diye Bir Yer Yok!” isimli bir kitabının da var olduğunu ortaya koyuyor.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89