• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Barzani’yi ABD ve Irak heyetleri beraber ziyareti etti

Barzani’yi ABD ve Irak heyetleri beraber ziyareti etti
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani aralarında ABD Başkanı Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Fale Feyaz’ın da yer aldığı ABD-Iraklı diplomatların yer aldığı ortak heyeti makamında kabul etti.

Federal Kürdistan Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, aralarında ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Fale Feyaz, ABD Irak Büyükelçisi Stuart Jones , ABD Erbil Başkonsolosu’nun da yer aldığı ABD-Iraklı asker ve diplomatın yer aldığı ortak heyeti makamında kabul etti. 

ABD ve Irak üst düzey yetkililerin yer aldığı heyet, Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani‘yi Peşmerge Güçleri’nin Musul’un doğusunda gösterdiği başarıdan dolayı kutlarken, IŞİD ile mücadele kapsamında Felluce, Ninowa ve Suriye’deki savaş cephelerindeki son durum hakkında bilgilendirme yaptılar. 

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Fale Feyaz, görüşmede Başkan Barzani’nin IŞİD ile mücadeledeki rolünden övgüyle bahsederek, Federal Kürdistan ve Irak hükümetlerinin Musul’u kurtarma operasyonunda Peşmerge Güçleri’nin katılması için güvenlik konusunda anlaşmasını talep etti. 

Görüşmede ABD’li heyet ise IŞİD ile mücadelede başarının elde edilebilmesi için Irak ve Federal Kürdistan arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. İki ülke hükümeti arasındaki yanlış anlamaların giderilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

ABD heyeti IŞİD ile mücadele kapsamında Peşmerge Güçleri ve Irak ordusuna desteklerinin süreceğini kaydetti. 

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ise IŞİD’in tüm tarafların ortak düşmanı olduğuna dikkat çekerek, Irak ordusunun Felluce’deki başarısından dolayı Irak hükümetini kutladı. 

6702-063.jpg

Barzani, IŞİD ile mücadelede ABD; Federal Kürdistan ve Irak arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaparak, IŞİD’e karşı mücadelede yaşanan çelişkiler ve yanlış anlaşılmaların bir tarafa bırakılması gerektiğini söyledi. 

Görüşmede Musul’u kurtarma operasyonunda ortak siyasi ve askeri planlar, IŞİD sonrası bölgede alınması gereken tedbirler, Bağdat-Hewler ilişkileri, ekonomik kriz, petrol fiyatları gibi konular gündeme geldi. 

Görüşmede Federal Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı ve Peşmerge Bakanlığı Vekili Kerîm Sincarî, Federal Kürdistan Dışişleri Sorumlusu Felah Mistefa’nın da hazır bulunduğu belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89