• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Siyasete müdahale aklınızdan geçirmeyin!

Siyasete müdahale aklınızdan geçirmeyin!
Kurtulmuş, Türkiye'de kimsenin siyasete müdahaleyi aklından geçirmemesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ıslak imzalı eylem planı hakkında; ''Türkiye'de sözden öte öyle bir siyaset ortaya konmalı ki, bir daha kimse demokrasiye müdahaleyi aklının ucundan bile geçirmesin.'' dedi. Kurtulmuş, Genelkurmay'da andıçların hazırlanmasına dayanak gösterilen İç Hizmet Kanunu'nun 35.maddesinin değiştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Saadet Partisi lideri Kurtulmuş, Esenboğa'da bulunan Büyük Anadolu Otel'de düzenlediği il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DEMOKRASİYE MÜDAHALEYİ AKLINIZDAN GEÇİRMEYİN

Türkiye'de artık kimsenin demokrasiye müdahaleye yeltenmemesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Bu konu hükümet ile TSK arasında bir gerginlik konusu haline getiriliyor. Türkiye'de 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007 gerçek midir sahte midir? Bütün bunlar gerçek olduğuna göre Türkiye'de, maalesef ordu içerisinde zaman zaman bir kısım cuntacılar tarafından siyasete müdahaleler gerçek olduğuna göre, sözden öte öyle bir eylem siyaseti ortaya konmalı ki bir daha hiçbir kimse kendisine yasaların vermediği yetkileri kullanarak Türkiye'de demokrasiye, müdahale etmeyi aklının ucundan geçirmesin." diye konuştu.

ANDIÇ DAYANAĞI 35. MADDE DEĞİŞTİRİLMELİ

"Biz başından itibaren hükümeti boş sözlerle vakit geçirmemeye davet ediyoruz. Ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini yasal düzenlemelerin zorunlu olduğunu söyledik." diyen Kurtulmuş, bu konuda iki tekliflerinin olduğunun altını çizdi.

İlk olarak TBMM'ye düşen sorumluluğun iç hizmet yasasının 35'inci maddesinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "TBMM'ye düşen sorumluluk, İç Hizmet Yasası'nın 35'inci maddesini değiştirmektir. Yani andıçları hazırlayanlar bunu neye dayanarak yapıyorlar. Diyorlar ki 'bu vazifemizdir' TBMM bunu magazinsel olarak tartışmak yerine bu konuyu hükümet ile TSK arasında medya aracılığıyla bir mücadeleye dönüştürmek yerine, yasal düzenlemeleri yapmak zorundadır. Bunun en başından gelen düzenleme ise 35'inci maddenin değiştirilmesi gerekir. Parlamentoya düşen bir başka zorunluluk ise 28 Şubat 1997 yılından itibaren, bir takım andıçların soruşturulması için acil bir şekilde 'TBMM Araştırma Komisyonu' kurulmalıdır. TBMM bunu kurmaz, Türkiye'de siyasete yan yollarla müdahale amacı içerisinde olanları gün yüzüne çıkarmazsa ne yazık ki laftan başka hiçbir şey yapmamış olur." ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89