• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 7 °C

Barzani: Bize bu günü nasip eden Allah'a şükrediyoruz

Barzani: Bize bu günü nasip eden Allah'a şükrediyoruz
Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, referandumda “Evet” dediklerinden dolayı Kürdistan halkına teşekkür ederek, Irak hükümeti, komşu ülkeler ve uluslararası topluma diyalog ve müzakereye hazır olduklarını söyledi.

Barzani, Federal Kürdistan ve idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerde gerçekleştirilen referandumdan sonra bir açıklama yaptı.

Referandumda gösterdikleri yüksek katılımdan dolayı halka teşekkür eden Barzani, “Bu önemli günü bize nasip ettiği için Allah'a şükrediyoruz” ifadesini kullandı.

“Siz bağımsızlığa için ‘Evet’, Enfal ve soykırıma ‘Hayır’ dediniz” diyen Başkan Barzani, Kürdistan halkının 25 Eylül ile önemli ve yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, “Liderlerimiz hasretle bugünü görmek istedi ancak şehit düştüler. Kürdistan halkı, sabrınızla başarıyı kaydettiniz” dedi.

Başkan Barzani'nin açıklamalarının önemli bölümler şöyle:

"Çabalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu başarı ile bütün dünyaya Kürt halkının bağımsızlık talebini ilettiğiniz için Kürdistan halkına teşekkür ediyorum.
 

Tüm şehitlerimizin ruhları şad oldu. İrademiz kırılmadı ve bundan sonra yeni bir süreç başlamıştır.
 

Irak hükümeti 2005'te kabul edilen anayasayı işletmedi. Bundan dolayı Kürdistan halkı yeni bir yolu benimsedi ve 25 Eylül'de bağımsızlık istediğini gösterdi.
 

Biz yeni bir Irak'a olur dedik ama onlar eskinin anlayışını tekrar etti. Kürdistan halkının iradesine saygı gösterin. Büyük facialarla ortaya çıkan yollarda ısrar etme ve devam etme doğru değildir.  Referandum sınırların çizilmesi için değildir. Sayın Haydar Abadi ve diğer Iraklı yetkililere sesleniyorum, biz diyaloga hazırız.
 

Biz komşularımızla hiçbir sorun yaşamak istemiyoruz. Hewler ile Bağdat arasındaki sorunların çözümüne yardımcı olmalarını istiyoruz. Kimyasal saldırılarla halkımız vurulduğunda Türkiye ile İran'ın dostluklarını gördük.
 

Uluslararası topluma da sesleniyorum. Biz terörle savaşta en önde savaştık, milyonlarca insana kucak açtık. Siyasi taraflara bu konuda siyasal çekişmeleri bir kenara bırakarak yurtseverlik bilinciyle referanduma yaklaşsınlar. Tüm gençlere de referandum sonuçları açıklandığında sevinçlerini medeni yollarla yaşasınlar.
 

Referandum bir suç değil ve uluslararası sözleşmelere aykırı değildir. Önümüzde parlak bir ufuk açılmıştır. Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak DAİŞ'e karşı savaşacağız. Tehdidi bırakın, gelin dost iki komşu olalım.
 

Referandumu bayrama dönüştürdüğünüz için teşekkür ediyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89