• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan'dan 'Dersim' Yorumu

Erdoğan'dan 'Dersim' Yorumu
Demokratik açılımla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefete yüklendi. Erdoğan'ın Öymen'in Dersim sözleriyle ilgili yorumu bakın ne oldu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli birlik ve kardeşlik projemiz bir hedeftir. Demokratik açılım süreciyle bu hedefe ulaşacağız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İzmir yolunun açılışında yaptığı konuşmada, demokratik açılımla ilgili şöyle konuştu:

Şiddet ve terörün olduğu yerde, üretim, istihdam, kalkınma, refah nasıl kendiliğinden kaçıyorsa, huzurun olmadığı yerde de refah olmuyor. Bu tarihi problemleri çözmek için siyasette ve ekonomide büyük reformlar yaptık. Demokrasiye, hukuka ve insana büyük yatırımlar yaptık. Bu adımları atarken insanı merkeze aldık. Bize göre ülkenin büyüklüğü insana verdiği değerle ölçülür. Hizmet, hukuk ve hürriyet anlayışıyla yola devam ettik. Milli birlik ve kardeşlik projemiz bir hedeftir. Demokratik açılım süreciyle bu hedefe ulaşacağız.”

“İKTİDARIMIZ HİÇBİR İLLEGAL KİŞİYLE BİR ARAYA GELMEMİŞTİR”

Erdoğan, milli birlik ve kardeşlik projesinin bir siyasi partinin projesi değil, devlet projesi, muhatabının da millet olduğunu söyleyerek, “Biz hala tabutların bayraklara sarılı olarak gelmesini istemiyoruz, şehitlerimizin bu şekilde gelmesini istemiyoruz. Elbette şehitlerimiz olacak, ama bu sürecin nasıl işlediği çok önemli” dedi. İktidarlarının hiçbir zaman illegal bir örgütle bir araya gelmeyeceğini ifade eden Erdoğan, “İktidarımız hiçbir illegal kişiyle bir araya gelmemiştir ve gelmeyecektir. Bu tamamen bir iftiradır, yalandır. Bizi terör örgütüyle el ele kol kola gösterenler kendi geçmişlerine baksınlar. Bizden önceki 3.5 yıllık iktidarlarında kimlerin neyin altına hangi imzaları attıklarını arkadaşlarım Meclis'te söylediler. Bunlar ortada” diye konuştu. Kendilerinin etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını, azınlıkların alt kimlik, üzerlerinde ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının olduğunu ifade eden Erdoğan, “Burada birleşeceğiz. Biz bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Batı ne alıyorsa doğu, güneydoğu da onu alır. Ayrım asla olmayacak, 780 bin kilometrekarenin tamamını ayağa kaldıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

"ONLAR İZİNDELER BİZ ÇALIŞIYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’ye yüklenerek, “Atam izindeyiz’ diyerek bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim, 'İzindeyiz' diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu” dedi.

Konuşmasında Ana Muhalefet Partisi Lideri Deniz Baykal’ı hedef alan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ergenekon'un avukatıyım' diyor beyefendi. Parlamentoda toplantı yapıyoruz, bakıyorsunuz ki CHP milletvekili birilerini tutup izleyici koltuklarının üzerinden orada provoke ediyor. İzleyici tribününde alkış dahi olamaz, slogan atılamaz. Bütün bunlara rağmen alıyor oraya getiriyor, ondan sonra da orada slogan attırıyor, oradan Meclis'in sükunetine, suhuletine ters hareketler yaptırıyor. Ellerinde pankartlarla Meclis Genel Kurulu'nda oturumu provoke etmeye kalktılar. ‘Atam izindeyiz’ diyorlar. ‘Atam eserlerine sahip çıkacağız’ diyorlar. Yahu size zaten alıştık, siz bunu her zaman yapıyorsunuz da ‘Atam izindeyiz’ diyerek bugüne kadar ne yaptınız, bir dikili ağacınız var mı bu ülkede? Yok. Ha ama şunu söyleyebilirim, ‘İzindeyiz’ diyorlar ya, doğru. Onlar izindeler, biz çalışıyoruz. Farkımız bu.”

Demokrasi ve özgürlüğün herkes için olduğunu söyleyen Erdoğan, “Geçmiş dönemleri bir hatırlayın. Türkiye'de ne zaman demokrasi askıya alındıysa, aynı yıllar içinde Türkiye'nin kalkınması da ilerlemesi de ne yazık ki askıya alınmıştır. Demokrasinin askıya alındığı yıllarda, demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde, zaafa uğradığı dönemlerde Türkiye hep gerilemeye başlamıştır. Türkiye'nin geldiği noktadan geri adım atmayacağını, demokrasinin bütün vatandaşlarımız tarafından hissedilerek derinleşeceğini herkesin bilmesi gerekir. Demokratik sürecin geriye doğru işlemesine asla izin vermeyeceğiz. Bütün meselelerimizi demokratik usuller içinde çözeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Erdoğan, demokratikleşmenin adaletin, kalkınmanın diğer adı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Demokrasi, adaletin bir başka adıdır. Demokratikleşme kalkınmanın diğer adıdır. Demokratikleşme ekonomik büyümenin, refahın, hukukun, özgürlüklerin diğer adıdır. Demokrasi, halkın iradesinin yönetime yansımasıdır. Kalkınma, demokrasinin tabi sonucudur.

ÖYMEN’İ ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in ‘Dersim isyanı’ ile ilgi sözlerine işaret eden Erdoğan, “Bu CHP zihniyetinin yansımasıdır. Bu mantığı bunlar tescil ediyorlar. İnanıyorum ki benim Tunceli kardeşim de bunlara gereken dersi verecektir. Yıllarca aldattılar. Biz ne aldanan ne aldatan olacağız. 72 milyon vatandaşımız bizim için eşittir, aynıdır. Onun için bu demokratik açılım sürecini bu anlayışla sürdürüyoruz. Ben milletimin, sizlerin yardımını istiyorum. Bunu mahallenizde, oturduğunuz apartmanlarda tüm vatandaşlarıma tek tek lütfen anlatın” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89