• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 5 °C

Baluken: İmralı'ya gidiş başvurusuna dönüş bile yapılmadı

Baluken: İmralı'ya gidiş başvurusuna dönüş bile yapılmadı
HDP'nin Diyarbakır milletvekili adayı olan İdris Baluken, çözüm sürecinin bulunduğu aşamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmralı Heyeti üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede sürecin AKP tarafından dondurulduğunu söyledi.

AKP'nin şuurunu kaybetmiş bir ruh halinde olduğunu belirten Baluken, 'Şuur kaybının bir sonraki aşaması komadır. Uzamış koma da genelde ölümle sonuçlanır' diye konuştu.

HDP'nin Diyarbakır milletvekili adayı olan İdris Baluken, çözüm sürecinin bulunduğu aşama ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim sürecine girilmesiyle birlikte görüşmelerin durakladığı çözüm sürecine ilişkin, "Süreç, AKP tarafından donduruldu" diyen Baluken, AKP'nin paniğe kapıldığına dikkat çekerek, "Özellikle seçim süreciyle ilgili AKP'nin içerisine girmiş olduğu panik havası, kaygı ve travmatik bir psikoloji, çözüm süreciyle ilgili AKP'nin frene basma durumunu beraberinde getirdi. Burada özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık hesaplarıyla mevcut seçim tablosunun uyuşmaması son derece önemlidir" dedi.

Baluken, İmralı'da yaptıkları son görüşmede İzleme Heyeti'nin kurulması ve atılacak adımlar noktasında belirli bir mutabakata varıldığını ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe açıklamasına ilişkin sözlerinin ardından sürecinin dondurulduğuna vurgu yapan Baluken, "AKP, önüne gelen seçim anketlerinde kendi yaşadığı düşüşü ve HDP'nin yaşamış olduğu yükselişi çözüm sürecinin siyasi yansıması olarak değerlendirdi" dedi. Bu değerlendirmenin son derece yanlış olduğunun altını çizen Baluken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef o günden bu güne AKP, deyim yerindeyse süreç açısından şuurunu kaybetmiş durumda. Şuur kaybı şu açıdan önemlidir; Biz özellikle bu şuur kaybına müdahale etmek istiyoruz. Diyalog kanallarını açık tutarak tekrar bir toparlanma sürecinin oluşması gerektiğini ısrarla belirtiyoruz. Ama AKP bu şuur kaybı psikolojisinden bir türlü çıkmıyor. Şuur kaybının bir sonraki aşaması komadır. Uzamış koma da genelde ölümle sonuçlanır."

İMRALI'YA GİDİŞ BAŞVURUSUNA DÖNÜŞ BİLE YAPILMADI

Baluken, İmralı'ya gitme ve İzleme Heyeti'nin kurulmasına dönük taleplerini, geçen hafta yetkililer ile yaptıkları görüşmede ilettiklerini ancak bu konuda kendilerine halen bir geri dönüşün yapılmadığını aktardı. Baluken, görüşmede somut adımların atılması, askeri hareketliliği ve hayata geçirilmek istenen provokasyonları, bunların süreçte yaratacağı kaotik durumları paylaştıklarını ancak hükümetin gerekli dersleri çıkarmadığını gördüklerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89