• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Baluken: Hükümet ve devlet rotayı milliyetçiliğe kırdı

Baluken: Hükümet ve devlet rotayı milliyetçiliğe kırdı
HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken, Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HDP'li İdris Baluken çözüm sürecinde gelinen noktadan "umutvar" olmadıklarını söyledi; "Hükümet ve devlet rotayı milliyetçiliğe kırdı. Süreç yürümüş olsaydı, bitmiş olacaktı" dedi.

Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi İdris Baluken, Kürt sorununa çözüm için yürütülen süreçle ilgili somut adım atılmadıkça umutvar olmadıklarını söyledi. Devlet ve hükümet yetkilileriyle geçen hafta yaptıkları bir görüşmeyi aktaran Baluken şunları söyledi:

"Hükümet ve devlet yetkilileriyle geçen hafta yine görüştük. Diyalog kanalının açık tutulması için çalışma yapıyoruz. Yapılması gerekenleri aktardık. Ağrı Diyadin, Roboski'deki operasyonların sonuçlarını aktardım. Çözüm sürecinin yeniden gündemleşmesi gerektiğini belirttik. Beklentilerimizi açıkça ifade ettik. Devlet ve hükümetten pratik tutum ve geri dönüş bekliyoruz. Hem çözüm sürecini zedeleyen hem HDP'yi zadeleyen tutum içinde olduklarını görüyoruz. Başbakan ve hükümet milliyetçi hezeyanları bir kenara bırakmalı ve hükümet olduğunun farkına varmalı. Süreçle ilgi adımların yoğunlaşmasını temenni ediyorum. Bizim izlenimimiz, seçim boyunca çözüm sürecinin dondurulduğu, rafa kaldırıldığı yönünde. Biz bunun doğru olmadığımı düşünüyoruz. Süreç sadece bölgeyi değil, Ortadoğu'yu da ilgilendiriyor."

"Görüşme trafiğinin anlamı yok"

HDP'li Baluken, "Başka sözün söyleneceği noktada değiliz. Görüşmelerin kıymet-i harbiyesi yok. Somut adım atılması gerekiyor. Somut adım atılırsa değerlendiririz, atılmazsa görüşmelerin anlamı yok. Görüşmelerin siyasi yansıması olması lazım. İyileşme olmazsa görüşme trafiğinin anlamı yok. Ama biz kanalların açık olması açısından görüşmeyi sürdüreceğiz" diyerek somut adım beklentilerini vurguladı.

"Rota milliyetçiliğe kırıldı"

Baluken ayrıca, "Hükümet ve devlet rotayı milliyetçiliğe kırdı. Süreç yürümüş olsaydı, bitmiş olacaktı. Siyasi mücadele ediyor olacaktık. Farklı alanlarda mücadele eden arkadaşlarımızın da siyasi mücadele alanına gelmiş olmalarının heyecanını yaşayacaktık" sözleriyle hükümeti yavaş olmakla suçladı.

HDP'nin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeleri yürüten heyetinde de yer alan İdris Baluken, İmralı'ya gitmek için başvuru yaptıklarını ve yanıt beklediklerini söyledi. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89