• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Bahçeli: Kobani için koridor açılması vatana ihanettir

Bahçeli: Kobani için koridor açılması vatana ihanettir
Devlet Bahçeli Kobani eylemlerinden sorumlu tuttuğu HDP'yi 'mazbatalı bölücüler' ifadesiyle eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Bahçeli Meclis'teki grup toplantısında Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) şu sözlerle eleştirdi:

"Terörizmin siyasetteki piyonları 'Her yer Kobani' açıklamalarıyla Türkiye’yi karıştırmak için alçakça provokasyon yapmışlardır. HDP anayasa ve yasalara alenen karşı gelmiş şiddet ve vahşete çok net bulaşmıştır. Bir siyasi partinin anayasa ve yasaları kasten çiğnemesinin hukuk devletinde bir karşılığı, demokrasi nezdinde bir diyeti vardır ve bellidir. Dört günlük karanlığa sürüklenmesinde mazbatalı bölücülere başta gazi meclis ardından adalet ve yargı camiası inanıyorum ki suskun kalmayacaktır."

Bahçeli HDP'ye yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"PKK ile arasına mesafe koymayan milli ve üniter devletimizi yıkmaz, vatanımızda kaos çıkarmak için fitne yayanlara hukuku öğretmek kaçınılmazdır. Kobani düşerse Ankara düşer diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır? Bu memleketin suyunu içen ekmeğini yiyen güruhun kan dökmesinin özgürlükle insan haklarıyla nasıl bir bağı olacaktır? Askeri taşlayan polise tokat atan omurgasızların, gazi meclis’te bulunmaları demokrasiye ihanettir. Kandil’deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak bizim için başı başına zuldür."

"Koridor vatana ihanettir"

"Kobani için koridor açılması, buna sıcak bakılması vatana ihanet olacaktır. Bazı medya organlarında peşmerge yönetiminin Kobani’deki militanlara silah yardımı yaptığı belirtilmiştir. Bu silah ve mühimmat nasıl ulaştırılmıştır? Barzani yönetimi silahları nereden temin etmiştir. Çözüm sürecinin kurban vermeyiz diyen hükümet Türkiye'yi kurban vermektedir. Müslim apar topar Türkiye'ye gelmiştir. Davutoğlu da bundan sonra yaptığı açıklamalarda kafasının ne kadar karışık olduğunu ortaya koymuştur. Davutoğlu, PYD terör örgütünü ne hakla hangi yetkiyle meşru görmektedir. Bu PKK'yı meşru görmek demektir.

Terörist Müslim hükümettin kendisine sözler verdiğini söylemiş, Kamışlı'dan bir koridor açılmasının ve gerekli yardımın gitmesini talep etmiş ve AKP'nin de bunlara olumlu yaklaştığını söylemiştir. Ne var ki hükümetin Esad'la ilgili beklentileri karşılanmayınca Kobani'ye yardım planları suya düşmüştür. Müslim'in bir gazetede dün yayınlanan ropörtajındaki sözleri esasında Esad üzerinden yapılan sinsi pazarlıklara somut bir delildir."

Bahçeli, ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kobani için tezkere önerisi için de şu ifadeleri kullandı:

"Neymiş Mehmetçik PKK, PYD hesabına Kobani’ye girmeli, IŞİD terörüyle mücadele etmeliymiş. CHP birdenbire Kobani için yeni bir tezkereden bahsetmeye başlamıştır. Türkiye’nin IŞİD’e karşı PKK hesabına savaşmasını isteyenlerin ya zihinleri bulanık yada milli hafızaları siliktir. Kan sadece Kobani’de akmadı. Ölümler sadece Kobani’de yaşanmadı. Kerkük’te, Musul’da, Telafer’de, Suriye’nin muhtelif kentlerinde nehir gibi akan Türkmen kanına sırt dönenlerin, sırf Kobani için ayağa kalkması tarifi olmayan rezilliktir." (Al Jazeera)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89