• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Atalay: Çözüm Süreci'ne başka kurumlar da katılıyor

Atalay: Çözüm Süreci'ne başka kurumlar da katılıyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecine artık başka kurumların da dahil olacağını ilk kez açıkladı.

TGRT televizyonunda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Atalay, "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun"un geçen hafta yasalaştığını anımsatarak yasanın önemine değindi.

Madde sayısı az ama kapsamı geniş olan yasa üzerinde çok çalıştıklarını ifade eden Atalay, çözüm sürecinde ilk kez TBMM'nin de devreye girdiğini kaydetti.

"İYİ BİR DİYALOG VAR"

Atalay, çözüm sürecine ilişkin, "Bir yol haritası üzerindeyiz, daha o tamamlanmış değil. Ramazan ayında bile arkadaşlarımızla, gece 12'lerde toplanıyoruz sahura kadar. Yaz dönemini boş geçirmiyoruz. Yol haritası somutluk taşıyacak. Çalışmayı yaptıktan sonra karşı muhataplarımızla da görüşeceğiz. Zaten iyi bir diyalog var. Siyaset kesimiyle bizim diyaloğumuz var. Tabii kurumlarımızın örgütle, şimdi istihbarat kurumumuzun vardı, bundan sonra başka kurumlarımızın da bu görüşmelerde, MİT'in dışında..." ifadelerini kullandı.

"Mesela kimler olabilir" sorusuna da Atalay, şu cevabı verdi: "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığımız zaten bu konular için kuruldu. Bu işin koordinasyonunu da onlara verdik. Onlar da artık görüşmelerde falan rol alacaklar. Orada iyi bir ekip var zaten, daha da takviye ediyoruz. Güvenlik birimlerimizin dışına da taşan, hem siyaset kurumunun daha aktif olduğu hem diğer kurumların bir sürece geldik. Sırf güvenlik kurumlarımızın rol alması değil de daha geniş... Yani devletin bu işi, bu yasayla artık kendisinin şu anda programladığı, bütün kurumların da orada görev alması gereğine işaret ettik bu yasada, o çalışmanın içindeyiz. Bunun içinde yol haritasında neler olacak daha netleşmiş değil."

"ARTIK DAHA GÜVENLİ BİR YOLDAYIZ"

Başbakan Yardımcısı Atalay "Silah bırakmaya yakın mıyız" sorusu üzerine de, "Burada artık daha güvenli bir yoldayız. Bu yasa tarafları da bağlıyor ve taraflar da artık bahaneler uyduramayacak. Bölge halkı da artık tekrar şiddete dönülmesine de asla müsaade etmez. Dolayısıyla bundan sonra daha ileri adımlar atacağız. Zamanlamayı henüz yapmadık ama daha emin adımlarla ve önümüzü daha fazla gördüğümüz bir hedef üzerinde gidiyoruz. Ben kendim doğrusu çok uzak görmüyorum. Hem çok umutluyum hem çok uzak görmüyorum" diye konuştu.

Kaliteli ve disiplinli bir çalışma ortaya koyulması gerektiğini ifade eden Atalay, uluslararası tecrübeleri de iyi gözden geçirerek, hata yapmadan, yanlış açıklamalarda da bulunmadan hassasiyet içinde olunması gereğine dikkati çekti.

Çözüm sürecini istemeyenler bulunduğunu ve sosyal medya ile değişik alanlarda vatandaşlara yanlış mesajlar verdiklerine dikkati çeken Atalay, ülkenin neresi olursa olsun güvenlik tedbirlerinin alındığını ve asayiş olaylarına İstanbul'daki müdahale ile Diyarbakır'daki arasında fark bulunmadığını belirtti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89