• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 7 °C

Amedspor’dan 30 saniyelik protesto

Amedspor’dan 30 saniyelik protesto
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Amedspor oyuncuları, Profesyonel Futbol Dsisiplin Kurulu’nun verdiği bir maç seyircisiz oynama cezası ve oyuncusu Deniz Naki’ye verilen 12 maç cezasını protesto etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Amedspor’a verdiği bir maç saha kapatma cezası ve futbolcusu Deniz Naki’ye Bursaspor maçı sonrası açıklamalarını gerekçe göstererek verdiği 12 maç men cezasını Amedsporlu futbolcular tarafından, Fenerbahçe maçının santra vuruşunun ardından protesto edildi.

Seyrantepe DİSKİ Stadı’ndaki maçta, Amedsporlu oyuncular yaklaşık 30 saniye boyunca saha üzerinde hareket etmeden dururken bu sürede Fenerbahçeli futbolcular da kendi yarı alanında top çevirdi.

Öte yandan futbolcular sahaya “Çocuklar ölmesin maça gelsin” pankartıyla çıktı.

665-072.jpg

Ne olmuştu?

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yle eşleşen Amedspor’a kura çekiminden birkaç saat sonra kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verilmişti.

Cezaya gerekçe olarak da Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’le İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların ‘Barikat burada dimdik ayakta’, ‘Her yer Sur, her yer direniş’, ‘Her yer Cizre, her yer direniş’, ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin” sloganları atması gösterildi.

Aynı günün akşamında da kulüp binasına baskın düzenleyen polis bilgisayarlara el koymuştu.

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, konuyla ilgili, “Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği de Amedspor’un deplasmanda 2-1 kazandığı Bursaspor maçı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamalar nedeniyle Deniz Naki’yi Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.

Naki maç sonrası şu mesajı yazmıştı:

“Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük).”

Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu ise, Ziraat Türkiye Kupası’nda Amedspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın Diyarbakır’da ve seyircisiz oynanmasına karar verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89