• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 5 °C

Amedspor uluslararası yargıya gidiyor

Amedspor uluslararası yargıya gidiyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Lig’de mücadele eden futbol takımı Amedspor, son aylarda aldığı cezalar ve maçlarındaki siyasi tezahüratlarla gündeme geldi.

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun üç puan silme cezası verdiği Amedspor, hafta sonu Ankaragücü ile karşılaştı. Ancak maçın sonunda Amedspor yöneticileri tribünde saldırıya uğradı. Ortaya çıkan görüntülerde, demir çubuklu saldırı yapıldığı görülüyor. Amedsporlu bir yöneticinin 2,5 metreden düştüğü, üç yöneticinin burnunun kırıldığı, bir yöneticinin ise beyin sarsıntısı geçirdiği öğrenildi.

Olayın ardından Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları bugün Amedsporu ziyaret etti. Ziyaretin ardından ortak bir açıklama yapıldı. Kulüp başkanı Ali Karakaş, Amedspor’a karşı önyargılı davranıldığını söyledi. Ankaragücü maçında ırkçı tezahüratların maç sonuna kadar sürdüğüne dikkat çeken Karakaş, ”Maç sonunda şiddetle sonuçlandı. Kafasından, gözünden, burnundan darp alan, derin yaralar alan yönetici arkadaşlarımız oldu. Kısaca şunu söylemek istiyorum Amedspor sezon başından beri Amedspor ismini aldıktan sonra tüm deplasman maçlarında ırkı ve ayrıştırıcı tezahüratlara maruz kaldı. Tüm bu tezahüratlara karşın federasyonun hiçbir yaptırımı olmadı, yaptırımı olmamasıyla beraber, kulübümüz, taraftarlarımızın barışçı söylemlerinden dolayı, oyuncularımızın kendi sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından dolayı haksız cezalara tabi tutuldu. Haksız maddi manevi cezaya tabi tutuldular. Bu, Amedspor’u daha da siyasi alana çekmiş ve belli çevrelere hedef haline getirmiştir. Dün yaşadığımız bunun bir sonucudur. Biz sporun kendi doğasında oynanmasını istiyoruz. Maalesef bugün geldiğimiz ortam artık sporun dışında sporun temel değerleri olan barış kardeşlik ve dostluk iken sahalarda şiddet, ırkçılık ayrıştırıcı enerji hakimdir. Amedspor ırkçı, milliyetçi bir takım değildir. Türkiye’nin her şehrinden gelen oyuncular vardır. Bu yapılan haksızlıklara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Amedspor potansiyel suçlu bir takım değil bir futbol kulübüdür,” dedi.

Karakaş’ın ardından söz alan Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, olayla ilgili adli sürecin başlatılması çağrısı yaptı. Bedirhanoğlu, “Burada en büyük sorumlu Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Olayların yaşanmaması noktasında gerekli önlemleri almamış(tır). Açacağı soruşturmalar ve atacağı adımlar konusunda Diyarbakır’daki STK’lar olarak izleyeceğiz. Sonuçları önümüzdeki dönemlerdeki futbolda şiddeti ya teşvik edecek ya adilane davranarak futbol federasyonun olması gereği, tüm takımlara eşit mesafede duracak. İlimizin takımları gerek Amedspor gerekse tüm takımlar, maçlarda gördüklerini hak etmiyor. Bu konuda gerekli adli işlemlerin başlatılmasını talep gediyoruz,” diye konuştu.

670-040.jpg

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise Ankaragücü’nün özür dilemesini istedi. Sayar, Amedspor’un kanunlarla kurulmuş bir takım olduğunu belirterek, “Amedspor TFF’nin belirlemiş olduğu mevzuat çerçeveleri içerisinde futbol oynayan, Türkiye’nin değişik illerinden profesyonel futbolcuların olduğu kulüptür. Amedspor’a TFF’in önyargılı yaklaşımlar içerisinde olduğunu almış olduğu kararlarda görüyoruz. Amedspor’un belli bir kesimin takımı olarak değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz. 1 milyon 600 bin nüfuslu bir kentin takımıdır. Amedspor’a yapılmış saldırı, bizlere Diyarbakır kentine yapılmış saldırıdır. Bu zihniyetteki saldırılara sessiz kalmayacağız. Ankaragücü’nden kamuoyu önünde özür bekliyoruz,” diye konuştu.

Açıklamaların ardından soruları yanıtlayan Kulüp Başkanı Karakaş, saldırıyı uluslararası yargıya taşıyacaklarını belirterek, “Biz bununla ilgili yargı işlemlerini başlattık. Bundan sonuç alamazsak uluslararası mahkeme UEFA ve FIFA’ya kadar gideceğiz,” dedi. (Amerika'nın Sesi)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89