• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 15 °C

Altan kardeşler ve Ilıcak'a ‘darbe’ davasında tahliye yok

Altan kardeşler ve Ilıcak'a ‘darbe’ davasında tahliye yok
FETÖ medya yapılanması davasında 5 gündür savunma yapan gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Gazeteci Ahmet Altan ve Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı 'darbe' davasında tahliye çıkmadı.

Gazeteci Yazar Ahmet Altan, kardeşi Prof. Mehmet Altan ile Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı “15 Temmuz darbe girişimine iştirak” davasında ara karar verildi. Tüm tahliye taleplerini reddeden mahkeme, bir sonraki duruşmayı 18 Eylül 2017’ye erteledi. Duruşmada savunma yapan Avukat Veysel Ok “Dünya tarihinde başka hiçkimse söylemediği sözler üzerinden darbecilikle suçlanmamıştır. Her iki müvekkil için de beraat ve tahliye talep ediyorum” dedi.

‘SAVCI ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYOR’

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi, 26. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşmanın 5. günü görüldü. saat 10.40’ta başlayan duruşmada ilk olarak Altanların Avukatı Veysel Ok savunma yaptı.

İddianamede yer alan suçlamalara değinen Ok, “Savcı müvekkillerin FETÖ’ye süreklilik arz eden eylemleriyle yardım ettiğini öne sürüyor. Bir algı yaratmaya çalışıyor. Soruşturmayı başlatan ihbar e-mailini bile iddianameye koymayı unutan bir savcı söz konusu. Savcılık polisin gönderdiği beş yazı, bir tv programı dışında hiç delil toplamadan polis fezlekesini iddianame diye sunmuştur. Basın Yasası, Anayasa ve AİHS’den bîhaber polisler savcının önüne söz, yazı, haber dışında bir delil koymamıştır. Yasaları bilmesi gereken savcı ise polisin getirdiği söz, yazı, haber dışında herhangi bir delil bulmadan iddianameyi yazmıştır” diye konuştu.

‘ALTANLARIN TELEFONLARI YILLARCA DİNLENDİ’

“Bu iddianameyle müvekkillerin dünya görüşleri, fikirleri, ifadeleri yargılanmaktadır” diyen Ok suçlamalara yanıt verdi: “İddianame diye tarif edilen bu metin hukuka aylırı delillerle güçlendirilmeye çalışılmıştır. Bu davada AİHM yerleşik kararlarını göz önüne almadan karar verirseniz Türkiye bir kez daha mahkum olacaktır. AİHM müvekkillerin durumuyla ilgili olarak hükümete soru sorduğunu bize tebliğ etti. Yani mahkemenin eli kulağında.

Gazeteciler ellerine ulaşan ve doğruluğuna kanaat getirdikleri darbe planı belgelerini yayınlamakla yükümlü değil midir? Ahmet Altan ve Mehmet Altan telefonları yıllarca dinlendi. O konuşmaların içeriklerinden tek bir suç unsuru bulunmamıştır. 5 yıl önceki, 9 yıl önceki üç beş telefon nasıl olur da üçer kez ağırlaştırılmış müebbet için delil oluşturabilir? Konuşulan insanlar o dönemde kriminalize olmamış, Ekrem Dumanlı gibi devletin muteber saydığı, iktidarla yakın ilişkili kişiler.” 

Mahkeme heyeti, savcının talebini yerinde bularak tutukluluğun devamına karar vererek duruşmayı 19 Eylül’e erteledi.

DAVADA 17 KİŞİ YARGILANIYOR

Davada Altan kardeşler ve Ilıcak’a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.

Altanlar ve Ilıcak’la birlikte Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek tutuklu olarak yargılanırken Tibet Murat Sanlıman ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Geri kalan 10 kişi hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89