• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -1 °C

Ali Bulaç ve Şahin Alpay'a tahliye çıkmadı

Ali Bulaç ve Şahin Alpay'a tahliye çıkmadı
Şahin Alpay: Bu haksızlığa son verilerek giderek azalan yıllarımı eşim, çocuğum ve torunlarımla geçirmeyi diliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası Gülen cemaatine yönelik olarak başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan eski Zaman yazarları Şahin Alpay, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan ve Mümtazer Türköne'nin de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 31 sanıklı davanın 2'nci duruşması (8 Aralık 2017) görüldü.

Mahkeme reklam departmanı çalışanları Hüseyin Belli, Onur Kutlu ve İsmail Küçük'ün tahliyesine, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Ali Bulaç dahil diğer tüm tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme ara kararında tutuksuz sanıklara uygulanan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına yönelik talepleri de reddetti. Davanın bir sonraki duruşması 5 Nisan 2018'e ertelendi.

"Tutukluluğum cezaya dönüştü"

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde söz alan Şahin Alpay, 500 gündür tutuklu olduğunu belirterek, Zaman gazetesinde yazdığı yazıların suç olmadığını, yazılarında parlamenter sistemi ve demokrasiyi savunan yazılar olduğunu söyledi. Alpay, “Benim bir çok kronik hastalığım var, bunların bir kısmı kanser şüphesi taşıyor. 10 Kasım 2017 de Silivri Devlet Hastanesi’nde sağlık kuruluna girdim. Önümüzdeki günlerde aynı hastanede anjiyo olacağım. Yapılan tetkiklerde kulağımın işitmeme oranının yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıktığı söylendi. Ben 73 yaşındayım. Birçok kronik hastalığım olduğu gibi kalp sağlığımın da kötüye gittiği anlaşılıyor. Hiçbir suçum yoktur. Tutukluluğum cezaya dönüştü. Bu haksızlığa son verilerek giderek azalan yıllarımı eşim, çocuğum ve torunlarımla geçirmeyi diliyorum. Ailemin bakımına ihtiyacım büyük. Kaçmaya kalkabileceğimi düşünüyorsanız adli kontrolle tahliyeme karar verebilirsiniz” dedi. 

Bulaç: Yazılarımda suç yok

İddianamede kendisine bir suç yöneltilmediğini söyleyen tutuklu sanık Ali Bulaç, “6 yazıya sadece başlıkları ile değinilerek atıfta bulunuluyor. Bu yazılarda herhangi bir suç unsuru yok” dedi. Darbeden 3 ay önce bir yazı yazdığını hatırlatan Ali Bulaç, “Darbeden 3 ay önce darbeye davetiye çıkarmak alçaklıktır diye yazdım. Halkbank’a yapılan operasyonun haksız ve yanlış olduğunu yazdım. Yolsuzluk yapılmışsa, yapan varsa adil soruşturulup cezalandırılmalı diye yazdım. Düşünce ve yazı hayatım boyunca Müslüman yazarların devletten uzak bir hayat sürmeleri gerektiğini yazdım” şeklinde konuştu.

İddianameden

İddianamede, sanıklar hakkında “Anayasal düzeni, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla da ayrı ayrı 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. İddianamede, Zaman gazetesinde köşe ve haber yazarlarının 17-25 Aralık sürecinde olaya müdahil olarak algı mühendisliğine katkı sundukları iddia ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89