• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Alaattin Çakıcı HDP'yi tehdit etti

Alaattin Çakıcı HDP'yi tehdit etti
Kırıkkale Keskin T tipi cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı, ‘basın danışmanı’ Ferhat Aydoğan aracılığıyla açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, siyasetçileri ve gazetecileri kapsayan af çağrılarına tepki olarak, ‘ülkü ve ülke sevdalısı, davalarının gözü kara yiğitleri’ olarak nitelendirdiği organize suç örgütü liderleri Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’ın da serbest bırakılmasının gündeme alınmasını talep etmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Bu tartışmalara dahil olan Alaattin Çakıcı ise HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye küfüre varan ağır hakaretlerde bulunarak, tehditlerde bulundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Kırıkkale Keskin T tipi cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı, ‘basın danışmanı’ Ferhat Aydoğan aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Devlet Bahçeli’yi ağzına alacak adam mısın? Bak beni dinle, ben bu ülkede çok adam bayılttım seni de bayıltırım. Senin gibi ulusal basında teröristlere hizmet edenlere buradan sesleniyorum, vatana ihanet eden Can Dündar gibi bayılmak mı istiyorlar? Devlet Bahçeli’ye bir kelime konuşursan seni bayıltırım ve bu Türkiye’nin her yerinde yurtdışına gittiğin zamanda seni mutlaka üç, beş kişi karşılar” dedi.

Mektubunda, “Evet kriminal suçluyum ama vatan haini değilim” ifadesini kullanan Çakıcı, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın da adını anarak, talimat vermesi halinde cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını öne sürdü.

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR?

Alaattin Çakıcı 20 Ocak 1953’te, Trabzon’un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğdu.

Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998’de Türkiye ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla, modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural’la birlikte Fransa’nın Nice kentinde yakalandı. Çakıcı’nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17 bin dolar çıktı.

Borsacı Adil Öngen’in kurşunlanmasıyla ilgili davaya katılan Çakıcı, yurtdışında Millî İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama “piyon gibi” kullanıldığını öne sürdü. Çakıcı, en demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devletin var olduğunu ve olması gerektiğini savundu “ama bizdekilerin cılkı çıkmış” diye ifade verdi.

Millî İstihbarat Teşkilatı’nın Eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV’de derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Alaattin Çakıcı’dan söz ederken, “Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa…” diye konuştu.

HÜKÜM GİYDİĞİ SUÇLAR

– Gazeteci Hıncal Uluç’u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

– 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali’ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

-Borsacı Adil Öngen’in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

– Uludağ’da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç’ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç’ın Çakıcı’ya söylediği “Öcalan senden daha şerefli” sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı’ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89