• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

AKP'den Kışanak ve Anlı için ilk açıklama

AKP'den Kışanak ve Anlı için ilk açıklama
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, A Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin Avrupa Birliği'nden gelen açıklamaları da değerlendirdi. 

AB'ye, kendilerine ilk anda gelen yönlendirici bilgilerle hareket  etmek yerine meselenin gerçeğini anladıktan sonra demeç vermeleri tavsiyesinde bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her yerinde canlı bombaları patlatan, şehirlerde kazdıkları çukurlara bombalar yerleştiren bir terör örgütünden bahsediyoruz.  Sadece güvenlik kuvvetlerine değil bölge halklarına, oylarını aldıkları halka  hayatı zindan eden bir anlayıştan bahsediyoruz. Bu anlayış içinde seçilmiş  belediye başkanlarının belediye imkanlarıyla terör örgütüne ciddi şekilde destek  sağladığı ayan beyan ortadadır. Çok sayıda belediye başkanı görevden alındı,  onların yerine kayyumlar atandı, onlar da görevlerine devam ediyor.

Diyarbakır Başsavcılığının başlattığı bir soruşturma var. Soruşturma  kapsamında çok sayıda delillerle bu belediyenin imkanlarının terör örgütü emrine  tahsis edildiği iddiaları var. Devam eden süreç olduğu için iddia diyorum. Devam  etmekte olan mahkeme süreci vardır. Avrupalı dostlarımıza şuna söyleriz. Eğer  herhangi bir şekilde Avrupa başkentinin ya da Avrupa'nın büyük şehirlerinden  birinin belediye başkanı, varsayalım ki herhangi bir terör örgütüyle işbirliği  halinde olduğu suçlaması olsaydı bu suçlama karşısında nasıl hareket edeceklerse  şimdi de aynı şekilde hareket etsinler. Araştırsınlar, öğrensinler, biraz da  beklesinler." Kurtulmuş, gözaltılarla ilgili devam eden bir mahkeme sürecinin  olduğunu belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı:  "Bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkacak. Türkiye'nin terörle mücadelesi  kapsamında atılmış adımlardan biridir. Biz de mahkemenin atacağı adımları  bekliyor ve izliyoruz. Bizim de siyaset olarak söyleyeceğimiz bir şey yok. Ümit  ederiz ki savcılığın iddiaları doğru değildir. Büyükşehir belediyesinin terör  örgütüyle irtibatının ortaya çıkmamasını temenni ederiz. Diyarbakır gibi büyük  bir şehrimizin belediyesinin terör örgütüyle iltisaklı, irtibatlı olması herhalde  bizim de hoşumuza giden bir şey değildir. Soruşturmanın sonucunu bekleyelim."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89