• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 14 °C

Ahmet Türk'ten Talabani'ye: Sizi tekrar görmeyi çok isterdim ancak...

Ahmet Türk'ten Talabani'ye: Sizi tekrar görmeyi çok isterdim ancak...
Ahmet Türk, YNK Lideri Celal Talabani'ye gönderdiği geçmiş olsun mektubunda yurtdışına çıkışı yasak olduğu için kendisini görmeye gidemediğini söyledi.

Görevden alınan Mardin belediye başkanı Ahmet Türk, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Lideri Celal Talabani’ye yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir mektup göndererek 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu..

Ahmet Türk, Talabani’ye kendisini görmek istediğini fakat yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle bunun mümkün olmadığını belirtti.

Ahmet Türk’ün Talabani’ye yazdığı mektup şöyle:

“Saygıdeğer Büyüğüm
Kürt Halkının Mam Celal’i,
Benim Kadim Dostum;

Tarihi bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde size ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Hak ve özgürlükler için, halkımızın özgür geleceği için, 60 yıllık onurlu mücadeleniz ve direnişiniz bizlere her zaman ışık tutmuş ve yolumuzu aydınlatmıştır.

Mahabad Cumhuriyeti kurulurken ortaya konan ahitleşmedeki gibi günümüzün çağdaş siyasetinde de aynı birlik ve beraberliğe şiddetle ihtiyaç doğmuştur ve bu fasılda yeriniz, doldurulamayacak derecede önemli ve değerlidir. Coğrafyamızda değişim ve dönüşümlerin kaçınılmaz olduğu, aynı zamanda alt üst oluşların ve kaosun yaşandığı, diğer tarafta hak ve özgürlük mücadelemizin ve demokratik geleceğin inşası için önemli kazanımların elde edildiği ve bunun için ağır bedellerin ödendiği bu dönemde rehberliğinizin ne kadar önemli olduğunu her Kürt çok iyi bilmekte ve görmektedir. 1993 yılında Türkiye devleti ile yapmış olduğunuz görüşmeler sonucunda tarafları ateşkes yapmaya yönlendirmeniz Kürt halkı ve uluslararası camiada bilinmektedir. Tarihsel olarak Kürtler arasında olmuş ve bu yönlü barışa ve birliğe katkılarınız her dönemde bizlere ışık olmuştur.

Sağlık sorunlarınızdan dolayı aktif siyaset yapamadığınızı biliyorum buna rağmen varlığınız bize güç ve heyecan katmaktadır. Umut ediyor ve Allah’a dua ediyorum sağlığınız düzelir; bizlere öncülük eder, doğru kararlar almamıza katkı sunmuş olursunuz. Savaşın ve gruplaşmanın karşı konulmaz ve en şiddetli olduğu bu zamanda güç birliği ve Barış dili her zamankinden daha değerlidir.

Sizi tekrar görmeyi çok isterdim ancak yurt dışına çıkma yasağım olduğu için siz değerli büyüğümü kucaklama şansım yok. İlerde belki bu imkan doğar ve hasret gidermiş olurum. En derin duygularımla saygılarımı sunarım.

Kardeşiniz Ahmet Türk”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89