• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Ahmet Türk: Karda kaymamam için koluma girdiler

Ahmet Türk: Karda kaymamam için koluma girdiler
​Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk, cezaevinde kendisine kötü muamele olmadığını belirterek, hastaneye götürülürken karda kayıp düşmemesi için askerin koluna girdiğini söyledi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Oral’a konuşan Ahmet Türk, bazı sıkıntı ve sorunlarının olduğunu ama şimdi gayet iyi hissettiğini söyledi.

Ahmet Türk, hastaneye götürülürken askerlerin koluna girdiği fotoğraftan bahsederek, “Elazığ’da ise dürüst olmak gerekirse hastaneye götürülüp getirildiğim sırada nazik davranıyorlardı. Tabii ki bir yere götürürken hastaneye giderken yerde kar var, kayıp düşmemem için koluma giriyorlardı. Ama genel olarak iyi davranıyorlardı” diye konuştu.

Cezaevinde HDP ve Cumhuriyet gazetesi tutuklularına bazı kısıtlamaların olduğunu belirten Ahmet Türk, “Onlar tek başlarına kalıyorlardı. Ben yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle yanımda bir kişi ile birlikte kalıyordum ama onlar tek başlarına kalıyorlardı” dedi.

ahmet-turk-kelepce-670.jpg

Parlamenter sistemden yana olduğunu ifade eden Ahmet Türk, referandumda insanların özgür iradesiyle sandığa gitmelerini isterken, ‘oyunun renginin belli’ olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

75 yaşındaki Ahmet Türk, 21 Kasım’da evinde polislerce gözaltına alınmış, 24 Kasım’da da ‘örgüt üyeliği’nden tutuklanarak İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Kalp pili taşıyan Ahmet Türk’ün aylık rutin kontrollerinin dahi yapılmadığını belirten avukatı Erdal Kuzu şunları söylemişti: “Sağ gözünde katarakt oluşmuş. Doktor kataraktın ilerlediğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Olsa bile sonrasında hijyen koşulları gerekiyor. Ne yazık ki cezaevinde bu mümkün değil.”

Ahmet Türk’ü iki kez ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, cezaevi çıkışında “Ahmet Türk’ün sağlığı giderek daha kötüleşiyor. Acil ve adil bir karar alınmasını bekliyoruz” demişti.

Ahmet Türk’ün Silivri’den Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edildiği açıklanmıştı.

Son olarak Ahmet Türk’ün avukatı, müvekkilinin tahliye edilmesini sağlayacak sağlık raporunun ‘ortada olmadığını’ söylemişti.

Elazığ’da tutuklu bulunan Ahmet Türk’ün hastaneye askerlerin kollarında götürüldüğü fotoğraf gündem yaratmış, sağlık sorunları yaşadığı bilinen Ahmet Türk’e yapılan muamele hayli konuşulmuştu.

Valilik, hiçbir aşamada Ahmet Türk’e kelepçe takılmadığını açıklamıştı.

Ahmet Türk, 3 Şubat’ta tahliye edilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89