• BIST 9733.92
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 8 °C

Abdullah Gül'den beklenen açıklama

Abdullah Gül'den beklenen açıklama
Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Benimle ilgili söylenenleri ciddiye almıyorum' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi.

Gül, namaz çıkışı, Deniz Baykal'ın kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi sonrası başlayan tartışmalara değindi.

Gül'ün açıklaması şöyle:

"Bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler beni de konu etti. Ben ciddiye almadım. Dertlerini biliyorum. 367 meselesinin nasıl ortaya çıktığını ve Türkiye'nin bugünkü koşullara nasıl geldiğini çok iyi gördüm. Üzülerek görüyorum ki, bazıları çok ciddiye almışlar.

Bazı arkadaşlar doğrusu saygı seviyesini de aşarak, benim ne söylemem gerektiğini söyleyecek kadar da ileri gittiler buna çok üzüldüm.

Uzun bir süredir bazı siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içeride dışarıda başarısında çok büyük emeği geçmiş kişiler hakkında, ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak ve edep dışı davranışlar... Dolayısıyla bunların nasıl organize olduklarını da artık dünya alem biliyor. Bunun karşısında sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Bunları söyledikten sonra şunu tekrarlamak isterim: Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonrna ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi de defalarca söyledim. Ama tabii ki, birikimimi, tecrübemi ülkem için yeri geldiğinde paylaşma sorumluluğum var. Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarla başbaşa gelerek paylaştım, yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim.

Baktığımızda ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Onun için Türkiye'nin önüne bakması gerekir. Türkiye'nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkın ihtiyaçları var. Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması ve bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir. Bu çerçevede de elbette ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Diğer sorunları aşmasında yardımcı olmak gerekir. Türkiye'nin tarihinde ilk defa yurt dışından kaynaklanan ciddi sorunlar var. Bütün bunları aşmak için birlik, beraberlik içinde, soğukkanlı şekilde hareket edilmesi gerekir. 

Fikirlerimi bu şekilde paylaşırım. Onun ötesinde birçok polemiklere sokmak için uğraşanları da hiç ciddiye almam, dikkate almam."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89