• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

ABD'den ikinci adım sinyali

ABD'den ikinci adım sinyali
ABD Hazinesi Sekreteri Steve Mnuchin, Suriye rejiminin kimyasal saldırısına karşılık olarak, Batı ülkelerinin Esad rejimine uyguladığı ekonomik yaptırımların genişletilmesinin planlandığını söyledi.

ABD Hazinesi Sekreteri Steve Mnuchin gazetecilere verdiği demeçte, Beşar Esad rejiminin düzenlediği kimyasal saldırıya karşılık olarak, ABD'nin de parçası olduğu Batı dünyasının Esad rejimine uyguladığı ekonomik yaptırımları genişletmeyi planladıklarını söyledi.

Mnuchin, "Yaptırımların, insanların onlarla (Esad rejimi, ile) iş yapmalarını önlemede önemli bir etkisi olacağını düşünüyoruz. Bu yaptırımlar çok önemli ve bu müdahaleyi maksimum etkiyi yaratacak şekilde kullanacağız." dedi.

Sekreter, ne gibi yaptırımlar uygulanacağına dair bir bilgi vermedi. 

Beşar Esad rejimine ait uçaklar İdlib'in güneyine kimyasal saldırı düzenlemiş, aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 100 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıya yanıt olarak ABD, Suriye'de rejime ait Şayrat Hava üssüne füze saldırısı düzenledi. Hedef alınan nokta, İdlib'deki kimyasal saldırıyı düzenleyen uçakların kullandığı hava üssü. Suriye ordusu, 6 askerin öldüğünü, Suriye devlet televizyonu ise 4'ü çocuk 9 sivilin öldüğünü iddia etti.

Üste büyük maddi hasar meydana geldi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de üssün neredeyse tamamen imha edildiğini açıkladı. Pentagon, saldırı öncesinde Rusya'nın bilgilendirildiğini duyururken rejime yakın El Meyadin kanalına göre, üsteki uçaklar önceden tahliye edildi. Suriye Enformasyon Bakanlığı "Saldırı sınırlıydı ve bekleniyordu" açıklamasını yaptı.

ABD, kimyasal saldırılara tahammül etmeyecek"

ABD’nin hava saldırısının Esad rejiminin 4 Nisan’da İdlib’in Han Şeyhun beldesinde gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırısına tepki olarak yapıldığını ifade eden Davis, “ABD, kimyasal saldırılara tahammül etmeyecektir.” dedi.

Davis, "Bu füzelerle (hava üssündeki) uçaklar, hangarlar, yakıt ve lojistik destek depoları, güçlendirilmiş uçak sığınakları, mühimmat depoları, hava savunma sistemleri ve radarları vuruldu." şeklinde konuştu.

Sivil kayıplarını önlemek için mümkün mertebede can kaybının olmamasına dikkat ettiklerini ifade eden Davis, üssün 2013 öncesinde Esad rejimi tarafından kimyasal silah deposu olarak kullanıldığını ve ABD’nin radar izlerinin Han Şeyhun’daki kimyasal saldırıyı gerçekleştirmek üzere bu hava üssünden havalandığını tespit ettiğini ifade etti. (Reuters)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89