• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 1 °C

4 yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı

4 yeni KHK Resmi Gazete'de yayımlandı
Resmi Gazete’nin bugünkü (23 Ocak) sayısında, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında dört Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı.

KHK’lar ile Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kuruldu, iki televizyon kanalı kapatıldı, kamu görevinden ihraç edilenler ve kamu görevine iade edilenler oldu.

Kararnamelerin isim ve numaraları şöyle:

KHK/682 Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

KHK/683 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

KHK/684 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

KHK/685 Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

İki televizyona kapatma

683 numaralı KHK ile iki televizyon kapatıldı: Sivas Dijital Yayıncılık Sanayi ve Ticaret AŞ ile Azermedia 12 Radyo Televizyon Yayıncılık AŞ.

Kapatma gerekçesi şöyle:

“Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan özel televizyonlar kapatılmıştır.”

Kapatılan televizyonlara ait her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayıldı.

Kamudan 367 ihraç, 124 iade

683 Sayılı KHK ile kamu görevlilerine ilişkin tedbirler başlığı altında, 367 kişi kamu görevinden ihraç edildi:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan üç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan iki, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından bir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 10, İller Bankasından iki, İçişleri Bakanlığından aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve hukuk müşavirlerinin de olduğu 134, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 23, Türkiye İstatistik Kurumundan iki, Kamu Gözetimi, Muhasabe ve Denetim Standartları Kurumundan bir, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden iki ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 186 kişi.

Kamu görevinden ihraç edilenlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

124 kişi de kamu görevine iade edildi:

Diyanet İşleri Başkanlığında 73, TRT'de iki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bir, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde sekiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında iki, İçişleri Bakanlığında aralarından vali yardımcısı ve kaymakamların da olduğu sekiz, Türkiye İstatistik Kurumunda bir ve Sağlık Bakanlığında da 30 kişi.

Gözaltı süresinde değişiklik

18 Ekim 2016’da gözaltı sürelerinde yapılan değişiklik, bugün yayınlanan 684 sayılı KHK ile bu kez de şöyle düzenlendi.

“Gözaltı süresi, şüphelinin yakalama yerine en yakın hâkim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren yedi günü geçemez. Delillerin toplanmasındaki güçlük veya şüpheli sayısının çokluğu nedeniyle Cumhuriyet savcısı, gözaltı süresinin yedi gün süreyle uzatılmasına yazılı olarak emir verebilir.”

Yeni düzenleme ile gözaltı süresi yedi günü geçemiyor ancak bazı suçlardan şüpheli olarak bu tarihten önce gözaltına alınmış olanların gözaltı süresi halen 30 güne uzatılabilecek şekilde, geçici madde eklendi:

“GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden önce, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümlerinde tanımlanan suçlar, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ve toplu işlenen suçlar nedeniyle gözaltına alınan kişiler hakkında gözaltı süresi en çok otuz gün olarak uygulanır.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89